Ginekologo aistra – slapta fotografuoti savo apsinuoginusias pacientes

Šimtus Vokietijos moterų apėmė pasišlykštėjimas, kai paaiškėjo, kad gydytojas ginekologas, kuriam patikėdavo savo kūno paslaptis, jas fotografuodavo. Šiferštate (Vokietija) dirbęs medikas fotografavo pacientes, gulinčias ant ginekologinės kėdės. Policija konfiskavo daugiau nei 25 tūkstančius nuotraukų ir beveik septynias dešimtis vaizdo įrašų.

Gydytojo ginekologo elgesys Šiferštato moterims sukėlė didžiulį šoką. Daugiau kaip tūkstantis Joachimo pacienčių kreipėsi į policiją, kai kurios reikalauja piniginio atlyginimo.
Gydytojo ginekologo elgesys Šiferštato moterims sukėlė didžiulį šoką. Daugiau kaip tūkstantis Joachimo pacienčių kreipėsi į policiją, kai kurios reikalauja piniginio atlyginimo.
Daugiau nuotraukų (1)

"Gyvenimo būdas"

Jul 15, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:32 AM

Joachimu moterys pasitikėjo. Geraširdiškų veido bruožų žilabarzdis du su puse dešimtmečio dirbo ginekologu ramiame Šiferštato mieste.

Jo kabinetas buvo įsikūręs jaukioje viloje arti miesto centro, šviesiose ir jaukiose pirmojo aukšto patalpose. Grindys išklotos ne šaltomis keraminėmis plytelėmis, o minkštu kilimu, priimamojo sienos nukabinėtos kūdikių nuotraukomis.

Teigiama, kad Joachimas padėjo ateiti į šį pasaulį daugiau nei tūkstančiui iš 20 000 Šiferštato gyventojų.

Šiems ūgtelėjus, daktaras Joachimas, kaip jį vadino miesto gyventojai, tėviškai juos prižiūrėdavo baseine.

Ingrid ir Sabine daug metų ištikimai ėjo ginekologo Joachimo asistenčių pareigas. Bet pernai vasarą moterims kilo įtarimas: jų viršininkas slapta fotografavo savo pacientes!

Tyrimą pradėjo prokuratūra. Aiškinamasi, ar Joachimas „fotografavo ir tokiu būdu pažeidė itin privačią gyvenimo sritį”.

Teigiama, kad gydytojas padaręs tūkstančius nuotraukų ir labai daug vaizdo įrašų. Vienos tyrėjos teigimu, sukauptas archyvas primena pornografinio pobūdžio katalogą.

Į šį ginekologą kreipdavosi daugelis imigrančių, mat jis neblogai kalba turkiškai. Taip pat jis rengdavo paauglių konsultavimo valandą.

„Pirmiausia reikia nuslopinti ginekologo baimę. Mums labai svarbus pacienčių pasitikėjimas”, – rašė Joachimas savo tinklalapyje.

Bet gydytojo asistentės Ingrid ir Sabine pradėjo stebėtis, kad jų viršininkas jau kurį laiką nori su pacientėmis būti vienas. Pacientes stebindavo, kad Joachimas ginekologinę kėdę nuleisdavo labai žemai.

Joachimo asistentės dažnai girdėdavo garsą, kai būdavo atidaromas stalčius, esantis prieš ginekologinę kėdę.

Nutykojusios tinkamą momentą Joachimo asistentės pasižvalgė po spintelę ir aptiko sidabrinės spalvos skaitmeninę kamerą. Ingrid ir Sabine kreipėsi į policiją.

Policija konfiskavo 25 tūkstančius intymių nuotraukų ir 67 filmus.

Nedideliame palėpės sandėliuke, kurį gydytojas buvo įrengęs kaip poilsio kambarėlį, policininkai aptiko erotinės literatūros, maišelį su moterų apatiniais ir du pistoletus, kuriems laikyti gydytojas neturėjo leidimo.

Per praėjusius trejus metus daktaras Joachimas slapta nufotografavo apie du tūkstančius moterų. Vokietijos kriminalinių nusikaltimų istorijoje turbūt nebuvo panašaus atvejo.

Ši byla Šiferštato moterims sukėlė didžiulį šoką. Nors nuo kratos Joachimo namuose praėjo daug mėnesių, Ute Sold telefonas netyla.

47 metų moteris įkūrė visuomeninę nukentėjusių nuo ginekologo moterų savipagalbos grupę. Joachimo paciente buvusi U.Sold taip pat įamžinta jo nuotraukose.

Katjai Blum dabar 34 metai. Kai ją, dar dvylikametę, išprievartavo jos giminaitis, mergaitė su motina kreipėsi į Joachimą.

„Vis dar prisimenu, kaip aš bijojau. Bet gydytojas Joachimas kalbėjo raminamai ir mane labai atsargiai apžiūrėjo”, – prisimena K.Blum.

Joachimo paciente ji buvo 22 metus. Ginekologas stebėjo, kaip mergaitė augo, tapo paaugle, kaip po daugelio metų išsigydžiusi prievartos žaizdas pradėjo lytinį gyvenimą, sutiko vartoti kontraceptines priemones.

Kai jaunoji moteris tapo nėščia, Joachimas parodė jai pirmąsias ultragarsu darytas vaisiaus nuotraukas.

„Maniau turinti geriausią pasaulyje ginekologą”, – tada džiaugėsi Katja.

Tol, kol jai nepaskambino motina. Iš pradžių Katja nenorėjo patikėti tuo, ką išgirdo. Kai kriminalinės policijos darbuotoja įteikė K.Blum jos nuotraukas, moteris pasijuto sugniuždyta.

Nuotraukos buvo padarytos iš labai arti, tikslios ir ryškios. Jis visur kišo savo pirštus – į visas kūno ertmes”, – sako K.Blum.

Net ir praėjus ne vienam mėnesiui K.Blum nupurto baimė, šiurpas. Jai iš galvos neišeina nuotraukos, kuriose ji bejėgė guli ant ginekologinės kėdės išskėtusi kojas, nieko bloga neįtarianti ir nenujaučianti.

„Nors gydytojas puikiai žinojo, ką esu patyrusi, mane vis tiek fotografavo. Ir tai man tolygu antrajam išprievartavimui”, – neslėpė K.Blum.

Turkų kilmės advokatės Sim Benli-Richter teigimu, gydytojo Joachimo veiksmai sukėlė didžiulį Šiferštato musulmonų bendruomenės nerimą. Advokatė tikina, kad jos ginamosios patyrė šoką.

„Daugelis turkių nešioja galvos apdangalus, bet neišvengiamai apsinuogina prieš savo ginekologą. Gydytojas Joachimas tuo begėdiškai pasinaudojo”, – sakė advokatė.

Jei pacientė nustebdavo dėl kokių nors gydytojo veiksmų, jis rasdavo pasiteisinimą.

30-metė Ursula pasakojo kartą pastebėjusi blykstelėjimą, kai buvo apžiūrima. Gydytojo paklaususi, kas tai buvo, ji išgirdo ramų atsakymą: „Tai – automobilio žibintų šviesa, atsispindėjusi lange.”

Joachimas, atrodo, iki šiol nesuvokia, kad nuskriaudė savo pacientes.

Laiškuose, kuriuos joms išsiuntė mediko advokatas, nėra nė vieno apgailestavimo žodžio: „Mano ginamasis padarytų nuotraukų neviešino, jos netapo prieinamos trečiajam asmeniui. Jis neturėjo ketinimų pakenkti savo pacientėms.”

Advokatas net prašo pasigailėti savo kliento, kuris esąs visiškai išmuštas iš vėžių.

Per civilinius procesus, vykstančius už uždarų durų, prieš savo buvusias klientes medikas sėdi nuleidęs galvą.

Teismas nori skirti jam psichiatrijos ekspertizę. Jeigu gydytojas bus pripažintas negebančiu atsakyti už nusižengimą, ieškovės negaus nė cento.

„Daugumai moterų svarbiausia – kad Joachimas niekada nebegalėtų verstis ginekologo praktika”, – sakė advokatas Steffenas Lindbergas, atstovaujantis daugeliui aukų.

Ar Joachimui pavyks grįžti į kabinetą, parodys laikas, bet galimybių vėl užsiimti ginekologo praktika jis turi. Teismas gali uždrausti dirbti gydytoju visiems laikams, bet praktikoje to dar beveik niekada nepasitaikė.

Štai kad ir gydytojas iš Žemutinės Saksonijos, kuris apžiūrėdamas pacientes graibė joms tarp kojų ir krūtis. Teismas jam skyrė lygtinę 7 mėnesių bausmę, bet neapribojo teisės dirbti.

Greitosios pagalbos gydytojas iš Liubeko, kuris užmigdė, o po to išprievartavo savo pacientę, tiktai penkerius metus negalės gydyti moteriškos lyties pacienčių.

Remdamasis tokiais teismo nuosprendžiais advokatas S.Lindbergas savo ginamosioms gali suteikti nedaug vilties: „Tik pardavėjos, kurios vagia, niekada negauna šio darbo.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.