Kas geriausiai sutvirtina santuoką?

Mokslininkų atlikto tyrimo duomenimis, kas dešimta pora linkusi miegoti atskiruose kambariuose. Ir tai iš tikrųjų tvirtina santykius, o meilė tampa stipresnė. Žinia, aktorė Helena Bonham Carter ir jos vyras, režisierius Timas Burtonas gyvena net atskiruose namuose norėdami, kad jų santykiai kuo ilgiau išliktų stabilūs ir tvirti. Tačiau tiems, kurie negali sau leisti tokios prabangos ar imtis kitų radikalių priemonių, psichologai rekomenduoja bent atskirai miegoti. Per tyrimą, atliktą britų draudimo kompanijos užsakymu, išsiaiškinta, kad trečdalis porų linkusių imti „laisvadienius“, o 20 proc. respondentų praleidžia laiką su draugais ar artimais žmonėmis, bet be savo antrosios pusės, norėdami pailsėti vieni nuo kitų, rašo Zdravoe.com.

Tvirčiausios yra tos poros, kurios turi ne tik bendrą, bet ir asmeninį gyvenimą<br>123rf
Tvirčiausios yra tos poros, kurios turi ne tik bendrą, bet ir asmeninį gyvenimą<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2012, 6:33 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:21 AM

Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad 39 proc. sutuoktinių porų galvoja, jog jų santykiai geri, nes jie nėra priklausomi nuo šeimyninio gyvenimo, o 5 proc. apklausos dalyvių mano, kad miegant atskiruose kambariuose – tai viena iš svarbiausių priežasčių, kodėl pora ilgai gyvena kartu ir jaučiasi laiminga. Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad poros praleidžia kartu vidutiniškai 22 valandas per darbo savaitę. O beveik pusė visų sutuoktinių porų dėl per mažai laiko skyrimo šeimai kaltina įtemptą darbo grafiką ir krūvį. Užtat apie 20 proc. respondentų sakė, kad draugai – tai dar viena gera priežastis pabūti atskirai nuo savo antrosios pusės. Tuo tarpu 16 proc. galvoja, kad geriau dažniau užsukti į sporto salę nei ilgiau leisti laiką su šeima.

Tyrime dalyvavo daugiau kaip 1000 žmonių, kuriems nuo 18 ir daugiau metų. Per apklausą taip pat buvo išsiaiškinta, kad 10 proc. vyrų turi savo kabinetus namuose ir tik 4 proc. moterų savo atskirą kamputį. Be to, 5 proc. apklausos dalyvių apskritai linkę labiau leisti naktis ne partnerio glėbyje, o katės ar šuns draugijoje. O 19 proc. porų vakarieniauja po vieną, 10 proc. gamina valgį kiekvienas sau atskirai. Tuo tarpu 15 proc. ieško labai panašių į save partnerių, o 44 proc. tiki, kad dėl partnerių skirtingų interesų ir pomėgių santykiai tampa tvirtesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.