Pašalinus apendicitą, padidėja nėštumo tikimybė

Dandžio universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininkai atliko 76 tūkst. bričių moterų apklausą ir išsiaiškino, kad 39 proc. iš jų, kurioms buvo pašalintas apendicitas, 39 proc. pirmą kartą pastojo greičiau nei tos moterys, kurioms neteko susidurti su šia operacija. Tyrimo rezultatai paskelbti leidinyje „Fertility and Sterility“, rašo „The Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2012, 12:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:37 AM

Šie duomenys privertė mokslininkus susimąstyti dėl tikėtino teigiamo operacijos efekto pašalinus apendicitą. „Kol kas mes vienareikšmiškai nerekomenduojame moterims, norinčioms greičiau pastoti, atlikti šią operaciją. Užtat galima tiksliai pasakyti, kad moterims, pašalinusioms apendicitą, nereikėtų jaudintis dėl nevaisingumo“, - teigė chirurgas. dr. Samis Shimis. Pasak jo, daug pacienčių galvoja priešingai: kad visos problemos prasidės būtent po operacijos. Nors specialistas tvirtina, kad sunkumų su apsivaisinimu gali iškilti tik dėl gautų traumų ar komplikacijų po operacijos. Pavyzdžiui, rando susiformavimo pilvo srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.