Šeši santuokos mitai

Vieni su džiaugsmu ir pakylėti žingsniuoja prie altoriaus, kiti bijo kaip velnias kryžiaus susieti savo gyvenimą su kitu žmogumi. Ir tam padeda mitai, supantys santuokos institutą, nepaisant to, kad jie būna tiek neigiami, tiek ir teigiami. Peržiūrėti ir išanalizuoti juos padės psichologė Marina Vozčikova, rašo Semya.ru.

Gaila, bet neretai po vestuvių vienas arba abu sutuoktiniai galvoja, kad dabar jų partneris niekur nedings ir nebesiskaito su juo.<br>123rf
Gaila, bet neretai po vestuvių vienas arba abu sutuoktiniai galvoja, kad dabar jų partneris niekur nedings ir nebesiskaito su juo.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2012, 2:21 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:55 AM

Pirmas mitas: santuoka pakeičia gyvenimą

Žinoma, įvyksta kažkokių permainų. T.y. gali tekti pakeisti pavardę ir pasą bei gyvenamąją vietą. Tačiau mūsų asmeninės savybės, charakteris ir įpročiai niekur nepradingsta. Jei iš karto norite pokyčių į gerąją pusę, jums teks pirmiausiai padirbėti su savimi ir mokėti derintis prie partnerio.

Antras mitas: santuoka – tai galutinis santykių etapas

Santuoka viskas baigiasi tik pasakose. Prisimenate: „Ir aš ten buvau, midų, alų gėriau... Gyveno jie ilgai ir laimingai, ir mirė tą pačią dieną...“? Realiame gyvenime - vestuvės tik naujų santykių vystymosi atskaitos taškas.

Gaila, bet neretai po vestuvių vienas arba abu sutuoktiniai galvoja, kad dabar jų partneris niekur nedings ir nebesiskaito su juo. Vyras nebekreipia dėmesio į žmoną, o ji vaikštinėja namuose nesusišukavusi ir nuskalbtu chalatėliu. Ikisantuokinį romantiškumą pakeičia nesutarimai, barniai, ginčai, skandalai. O tai jau rimtas žingsnis skyrybų link.

Trečias mitas: santuoka – tai katorga

Šį mitą platina tie, kurie jaučiasi nelaimingi santuokoje ir mato tiktai neigiamas jos puses. Pavyzdžiui, vyras skundžiasi, kad tenka uždirbti pinigų šeimai, atiduoti žmonai atlyginimą, išklausyti jos priekaištus ir pretenzijas. O žmona savo ruožtu nepatenkinta, kad tenka jai ruošti valgį visai šeimai, tempti sunkius krepšius iš parduotuvės, visus apskalbti... Tačiau, ar santuoka turėtų tik iš to susidėti? Juk ir bendraujama, kartu keliaujama, galų gale yra seksas! Kodėl nepaieškojus daugiau savo šeimyniniame gyvenime kokių nors teigiamų momentų? O kodėl neišmokus negatyvą priimti su humoro jausmu?

Ketvirtas mitas: santuokoje daugelį pramogų ir malonumų teks pamiršti

Būtent dėl tos priežasties vyrai dažnai neskuba kurti šeimos. Juk susituokus sudie ir draugų kompanijoms, ir mėgstamiems vyriškiems pomėgiams. Bet yra ir moterų, kurioms sunku apseiti be geriausių draugių ir ilgų vakarėlių prie kavos puodelio.

Iš tikrųjų pramogų santuokoje gali atsirasti netgi dar daugiau, nei viengungiškame gyvenime. Dabar jūs galite kartu keliauti, lankyti kultūros renginius, parodas ir t.t. Jūs galite kartu eiti ten, kur anksčiau nesiryžote vieni. Be to, kiekvienam iš jūsų gali kilti naujų idėjų, kaip įdomiau paleisti laiką kartu. O jei vis dėlto kuris nors iš jūsų esate namisėda, tai kas trukdo kitam pasilinksminti draugų kompanijoje? Penktas mitas: sutuoktiniai rečiau mylisi nei nesusituokę

Tai – neteisybė. Statistika rodo, kad sutuoktiniai dažniau mylisi nei iki vedybų. Mat susituokus atsiranda daugiau galimybių. Pavyzdžiui, ne visos poros iki vestuvių gyvena kartu ir, suprantama, jie mažiau turi lytinių santykių. Kitas reikalas, jei šeimoje iškyla problemų, santykiai pablogėja ir sekso nebebūna.

Be to, apklausos duomenimis, geriausias seksas būna būtent santuokoje, kadangi gyvenant kartu partneriai prisiderina vienas prie kito ir pasiekia seksualinės harmonijos.

Šeštas mitas: visi vyrai ilgainiui būna neištikimi

Tai nėra faktas. Žinoma, aš nenoriu tuo pasakyti, kad vyrų neištikimybė – tai išimtis iš taisyklių. Tačiau vyrai dažniausiai būna neištikimi tada, kai ištikimybė neįeina į jų moralines vertybes arba, kai santuoka griūna. Dėl to neretai kaltos pačios žmonos. Tarkim, jos nekreipia dėmesio į save, nenori santykiauti, žemina, įžeidinėja vyrą...

Jei vienas iš sutuoktinių buvo neištikimas, pirmiausiai reikia išanalizuoti priežastis. Taigi, jei moteris ištekėjo už vyro, kuris dar iki santuokos buvo jai neištikimas arba kuris nuolat mėgsta flirtuoti ir koketuoti su kitomis moterimis, nereikėtų kurti iliuzijų. Ieškokite tokio, kuriam jūs būsite vienintelė!

„Kokia bus jūsų santuoka, priklauso tik nuo jūsų abiejų, - įsitikinusi M. Vozčikova. – Ir nereikėtų kurti savo šeimyninio gyvenimo pagal mitus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.