Populiarėja kosmetinės kojų pirštų operacijos

Jei anksčiau JAV moterys neretai kreipėsi į plastikos chirurgus, norėdamos padidinti krūtinę, tai dabar vis daugiau moterų nori pakoreguoti kojų pirštus. Mat dabar madingi ploni kojų pirštai. Todėl kosmetikos chirurgai tiek moterims, tiek ir vyrams gali nusiurbti riebalus nuo kojų pirštų, rašo Zdravoe.com. Dar prieš pora metų apie kojų pirštų paploninimą niekas net nesusimąstė. Tvirtinama, kad dėl to kalta avalynė, nes ir moterys, ir vyrai nori jaustis komfortiškai ankštuose bateliuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2012, 3:40 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:16 AM

O gal reikėtų kaltinti grožio stereotipus, nes žmonėms atrodo, kad jų kojų pirštai per daug stori, todėl vasarą jie vengia vaikščioti atvira avalyne. O kai kuriems trukdo gyventi skausmingi pojūčiai, atsirandantys dėl „neteisingų“ pirštų. Tačiau JAV ortopedai pasisako prieš kojų pirštų operacijas ir tvirtina, kad tai - rizikingas reikalas, nes nėra saugus pacientų sveikatai. Nepaisant to, daugėja moterų, norinčių tapti pelenėmis. Todėl atsiranda ir tokių, kurios pageidauja ne tik paploninti kojų pirštus, bet juos ir kiek patrumpinti. Pavyzdžiui, kai nori nešioti bent vienu dydžiu mažesnius batelius.

Тačiau draudikai nedraudžia kosmetinių kojų pirštų operacijų, todėl klientai turi susimokėti iš savo kišenių. Kaina priklauso nuo darbų apimties, tačiau viena tokia operacija kainuoja ne vieną tūkstantį JAV dolerių. Pranešama, kad amerikiečiai išleidžia įvairioms plastinėms operacijoms 10,4 mlrd.JAV dolerių per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.