Pusė komplimentų iš priešingos lyties atstovų ignoruojami

Vyrai skiriasi nuo moterų ne tik savo požiūriu į gyvenimą, bet ir kai susiduriama su situacijomis, kurias nežino kaip spręsti. Vienas iš tokių pavyzdžių, tai mokėjimas sakyti komplimentus. Nepriklausomai nuo to, jūs - vyras ar moteris, bet tikriausiai pastebėjote, kad kai kuriais atvejais, kai sakome komplimentus, ne visada sulaukiame adekvačios reakcijos iš to žmogaus, rašo Blog.web-worlds.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2012, 10:58 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:49 AM

Naujosios Zelandijos mokslininkai išanalizavo 484 pasakytus komplimentus ir išsiaiškino, kad 51 proc. komplimentų moteris pasakė kitai moteriai ir tik 9 proc. vyrų pasakė vyrams. Tuo tarpu 23,1 proc. vyrų pasakė komplimentų moterims ir 16,5 proc. moterų – vyrams. Be to, tyrėjai išsiaiškino, kad moterys gerokai daugiau nei vyrai sulaukia dėmesio ir komplimentų draugų kompanijose.

Per tyrimą buvo išsiaiškinta, kad moterims dažnai sakomi malonūs žodžiai vien iš mandagumo ir jos atsako tuo pačiu, nors ir ne visada. Bet buvo ir tokių situacijų, kai sakantis komplimentą sudarydavo grasinančio žmogaus įspūdį, todėl viskas, kas pasakyta, iš karto buvo ignoruojama.

Taip pat tyrimas parodė, kad žmonės išgirsta daugiausiai komplimentų iš vienos ir tos pačios lyties atstovų. Užtat apie 50 proc. pagyrimų, pasakytų priešingos lyties atstovams, ignoruojami. O tai, anot specialistų, galima suprasti iš žmogaus, kurį pagyrėte, reakcijos ir pasidaryti sau išvadą: tai buvo nuoširdu ar ne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.