Erotiniai sapnai moterims atstoja seksą

Anot seksologų, moterims neįtikėtinai malonu sapnuoti erotinius sapnus. O kai kurios tampa net priklausomos: jų nebedomina seksas realybėje, rašo Sexlovesite.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-20 23:14, atnaujinta 2018-03-17 23:33

Specialistų tvirtinimu, ilgainiui tos moterys gali atsisakyti intymių kontaktų su savo vyrais, ypač, jei pajunta nemalonų kvapą iš burnos, prakaituoja ir gadina orą. Todėl įsijautus, ne tik padažnėja, bet ir tampa įvairesni erotiniai sapnai! Ir vos pradėjusios snausti ar tik prabudusios moterys gyvena prisiminimais ar neseniai patirtais puikiais pojūčiais. Pamažu jos praranda gebėjimą patirti orgazmą realybėje, todėl neretai partneriai galvoja, kad jos tapo frigidiškos.

Tuo tarpu vyrams negresia priklausomybė nuo seksualinių sapnų. Nes jiems seksas sapne mažai kuo skiriasi nuo seks realybėje. Be to, taip dažniausiai nutinka tik tarp jauno amžiaus vyrų. Tačiau ir vyresni vyrai neturėtų nerimauti dėl sėklos išsiliejimo sapnuojant. Tai natūralus, hormoninis procesas, nė kiek nekenkia nei organizmui, nei psichikai ir tai nėra koks nors nukrypimas. Taip dažniausiai atsitinka, kai vyras ilgai neturi lytinių santykių, nepaisant to, kad jis patiria orgazmą sapnuodamas lytinį aktą daug dažniau nei moteris. Nors su amžiumi ir vyrai vis rečiau ima sapnuoti seksualinius sapnus.

O štai dėl moterų orgazmo miegant mokslininkų nuomonės išsiskyrė. Kai kurie tyrėjai linkę manyti, kad apie 30 proc. moterų patiria orgazmą sapnuodamos erotinius sapnus. Tuo tarpu kiti įsitikinę, kad moteris dažnai patiria orgazmą miegodama, nepriklausomai nuo jos seksualinio temperamento ir aktyvumo. O kai kurie seksologai galvoja, kad objektyviam tyrimui trukdo puritoniškas auklėjimas ir įvairūs tabu. Mat nemažai moterų linkusių slėpti, ką jos sapnuoja ir patiria. Tiesa, kai kurios – priešingai: mėgsta dar labiau pagražinti. Pastarasis atvejis gali būti vien noras pasigirti prieš drauges.

Vienos moterys patiria orgazmą sapnuodamos kartą per savaitę, o kai kurios, ypač jei ilgai neturėjo lytinių santykių, beveik kas naktį. Neapsakomi pojūčiai! Tarsi elektra persmelkia visą kūną. O ne viena moteris patiria orgazmą miegodama, nepriklausomai nuo to, ji sapnavo erotinį sapną ar ne. Tiesa, yra moterų tvirtinančių, kad jos sugeba iššaukti ir kontroliuoti erotinius sapnus! Anot specialistų, tai – įmanoma, bet tik tokiu atveju, jei jos labai ilgai (kelerius metus) neturėjo intymių santykių.

Tuo tarpu nemažai moterų sapnuoja, kad jas prievartauja arba jos ką nors prievartauja. O jei tokie sapnai kartojasi, vadinasi, slypi psichologinė problema. Tada reikėtų konsultuotis ir išsiaiškinti tokių sapnų priežastis su specialistu. Pasitelkus psichoterapiją, galima nesunkiai atsikratyti keliančių nerimą sapnų.

Profesionalaus psichoterapijos klubo vadovas, medicinos dr. Andrejus Strelčenko:

Kiekvienai moteriai būdingas individualus pasitenkinimo būdas, sava realizavimo forma. O jei ji sapnuoja erotinius sapnus, teikiančius džiaugsmą ir malonumą, tai reiškia, kad jos aktyvios ir gyvybingos seksualinės funkcijos.

Dažnai vienišės moterys neturi galimybių natūraliu keliu patenkinti savo seksualinių poreikių. Todėl, tikėtina, kad tokio pobūdžio sapnai – bene vienintelis realaus intymaus gyvenimo pakaitalas. O jei moteris ištekėjusi, tačiau nepatiria seksualinio pasitenkinimo iš savo sutuoktinio, jos intymųjį gyvenimą papildo erotiniai sapnai.

O tos poros, kurios gyvena atskirai, bet palaiko artimus santykius, erotiniai sapnai neretai tampa puikiu postūmiu jų intymiuose santykiuose. Juk metams bėgant seksualinių pojūčių aštrumas blunka. Seksas reikalauja naujovių. Todėl jos gali persikelti iš erotinių fantazijų ir sapnų. O jei partneriai pasitiki vienas kitu, jie gali drąsiai aptarinėti tokio pobūdžio sapnus. Tačiau erotiniai sapnai gali tapti problema, jei jie atstoja realų intymų artumą. Tokiais atvejais reikėtų kreiptis į specialistą. Geriau ne po vieną, o kartu. Tai padėtų geriau atstatyti harmoningus santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.