Oralinis seksas apsaugo nėščias moteris nuo toksikozės ir depresijos

Olbanio valstijos universiteto (Niujorkas, JAV) psichologijos specialisto, dr. Gordono Gallupo tvirtinimu, nėščioms moterims, kurias nuolat pykina ryte nėštumo laikotarpiu, padeda atsikratyti šio nemalonaus pojūčio oralinis seksas, rašo Newscientist.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-13 21:48, atnaujinta 2018-03-17 09:36

G. Gallupo vadovaujami mokslininkai atliko tyrimą per kurį išsiaiškino, kad į jau apvaisintos moters organizmą patekusi sperma, pašalina negatyvius nėštumo pojūčius.

Specialistų įsitikinimu, nėščiosios neturi apriboti sekso nėštumo periodu, o priešingai – turėtų nevengti teigiamo vyriškos sėklos poveikio organizmui.

Kiek anksčiau mokslininkai galvojo, kad nėščios moters pykinimą sukelia hormoniniai persitvarkymai jos organizme. Tačiau dabar tvirtina, kad prarijus spermą neutralizuojami šalutiniai nėštumo poveikiai.

Duomenys, gauti iš JAV nacionalinio biotechnologijos informacijos centro, patvirtino sąsajas tarp oralino sekso ir toksikozės intensyvumo sumažėjimo, kuri, savo ruožtu, išprovokuoja padidėjusį kraujospūdį, o taip pat ir baltymų atsiradimą šlapime.

Anot tyrimo vadovo, dr. G. Gallupo, vyriška sėkla, patekusi į moters organizmą oralinio sekso metu, yra labai stiprus antidepresantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.