Akių vyzdžiai išduoda žmogaus seksualinę orientaciją

Priklausomai nuo to, kaip žmogaus akių vyzdžiai reaguoja į kitus, galima nustatyti jo seksualinę orientaciją. Mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad gėjai žiūri į vyrus taip pat, kaip ir heteroseksualūs vyrai žiūri į moteris.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2012, 11:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:00 AM

Tyrėjai atkreipė dėmesį, kad homoseksualių moterų vyzdžiai reaguoja į daugelį moterų vaizdų, o heteroseksualės susijaudina matydamos tiek apsinuoginusių vyrų, tiek ir apsinuoginusių moterų vaizdus. Tiesa, vis dėlto linkusios rinktis vyrus. Kiek anksčiau atliktas tyrimas parodė, kad žmogaus akių vyzdžiai išsiplečia, kai jie apskritai žiūri į patrauklius žmones.

Per eksperimentą mokslininkai paprašė 300 abiejų lyčių dalyvių peržiūrėti 30 sekundžių trukmės erotinę vaizdajuostę ir stebėjo jų reakciją išsiplėtus vyzdžiams.

Tuomet paaiškėjo, kad žmogaus seksualumas pasireiškia priklausomai nuo vyzdžių reakcijos. Žmogaus akių vyzdžiai reaguoja labai greitai, tačiau neįmanoma kontroliuoti jų veiklos, nes tai įvyksta nesąmoningai.

Vadinasi, šis metodo pagrindas – žmogaus pasąmonė, kuri ir yra tikrasis seksualumo rodiklis. Prie tokios išvados priėjo Kornelio Karališkojo universiteto (D. Britanija) tyrėjai. Anot jų, todėl negalima remtis vien žmonių apklausomis, nustatant jų seksualumo lygį, kadangi apklausiant dažnai neišvengiama kultūrinio ir socialinio spaudimo. Vadinasi, žmonės gali pasakyti netiesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.