7 klaidos, trukdančios suplonėti

Kas nenori turėti idealios figūros? Tačiau iš esmės visi lieknėjantys daro tas pačias klaidas. Svarbiausia, kad noras sulieknėti netaptų maniakine idėja. Todėl vertėtų tiesiog peržiūrėti savo valgymo įpročius, rašo Sobesednik.ru.

Rinkitės tik protingą dietą.<br>123rf
Rinkitės tik protingą dietą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2012, 1:13 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:55 AM

1. Nepakankamai sukramtomas maistas

Viena iš privalomų teisingų bet kurio maisto produkto įsisavinimo sąlyga: maistas turi būti kruopščiai sukramtytas. Mokslininkai seniai įrodė, kad norint visiškai sukramtyti maisto gabalėlį, reikia vidutiniškai atlikti 20 kramtomųjų judesių. Paprastai žmogus atlieka iki dešimties kramtomųjų judesių. Ir kramtykite lėtai!

2. Nepakankamai vartojama skysčių per dieną

Norint suplonėti žmogui būtinai reikia išgerti iki 2 litrų skysčių per dieną. Todėl, kai tik pajuntate alkį, pirmiausiai išgerkite stiklinę vandens. Vanduo pagreitina medžiagų apykaitos procesus.

3. Nereguliariai valgoma

Taip pat klysta tie, kurie galvoja, kad kuo rečiau valgoma, tuo mažiau kalorijų kaupiasi organizme. Iš tikrųjų nereguliariai maitinantis (mažiau kaip 3 kartus per dieną) suvartojama daug daugiau kalorijų, negu kai valgoma dažniau ir normaliai. Neseniai atliktas tyrimas parodė, kad moterys, kurios valgo pusryčius, lengviau laikosi dietų ir greičiau lieknėja nei tos, kurios nepusryčiauja.

4. Per didelė porcija

Dietologai rekomenduoja pasinaudoti tokiomis gudrybėmis, norintiems sumažinti porcijos dydį:

Palikite lėkštėje kelis gabalėlius maisto.

Naudokitės nedidelio dydžio lėkštėmis ir dubenėliais.

Patartina naudoti mėlynos spalvos indus.

5. Renkamasi kaloringus padažus ir prieskonius

Norėdami pagerinti patiekalo skonį, ne vienas iš mūsų pagardina „dietines“ salotas prieskoniais ir padažais, kaip antai majonezu, kečupu, sūdytais džiūvėsiais ir t.t. O paskui stebimės, iš kur atsirado tiek nereikalingų kilogramų?

6. Kai nepakanka miego

Тada, kai neišsimiegate, sumažėja pasirinktos dietos efektyvumas ir sulėtėja deginamų kalorijų procesas. Tyrimai parodė, kad būna padidėjęs insulino ir gliukozės lygis kraujyje žmonėms, kurie laikėsi dietų ir tuo pačiu miegojo ne daugiau kaip penkias, šešias valandas per parą. O tai tiesiogiai susiję su riebalų kaupimosi organizme. Bus daug efektyviau lieknėjama, jei miegosite 8–10 valandų per parą.

7. Kai nesilaikoma mitybos taisyklių baigus laikytis dietos

Efektyvi dieta – tai ne tik teisinga kelių savaičių mityba ir visų reikalavimų laikymasis, kiek po to pasiekto ir norimo svorio išlaikymas.

Patarimas

Rinkitės tik protingą dietą. Nepamirškite: nepakankamas kalorijų kiekis organizme, ypatingai baltymų stygius, priveda prie to, kad pirmiausiai susilpnėja raumenų audiniai, o ne sumažėja riebalų klostelės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.