Populiariausi seksologui užduodami moterų klausimai

Pirmas intymus suartėjimas gali būti tiek vienas iš nuostabiausių įvykių jūsų gyvenime, tiek ir baisiausių žlugimų. Kaip turėtų elgtis moteris, kad jos partneris galėtų mėgautis vien maloniais įspūdžiais? Jūsų dėmesiui populiariausi moterų klausimai, kuriuos jos užduoda seksologams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2012, 2:31 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:18 AM

- Ar reikėtų turėti intymių santykių jau per pirmąjį pasimatymo vakarą?

– Į šį klausimą turėtų atsakyti pati moteris. Svarbiausiai nedaryti to, kad paskui netektų gailėtis. O ar reikėtų klausti savo naujojo partnerio apie jo seksualinę patirtį? Nepamirškite, kad nekaltas melas – viena iš gundymo taktikų. Britų žurnalo „Elle“ apklausos duomenimis, 34 proc. nevedusių vyrų ir 10 proc. moterų prisipažino, kad pamelavo savo partneriams norėdami pasiekti trokštamo tikslo. Todėl pagrindinė jūsų apsauga – prezervatyvas, o visa kita – vien žodžiai.

- Kaip kalbėtis su vyru apie prezervatyvą?

- Reikalingas sulaukti tam tinkamo momento. Pavyzdžiui, kai jis nusirenginėja. Korektiškai ir įtikinamai skambėtų klausimas: „Mums reikalingas prezervatyvas?“ O jei partneris atsisakytų, tai reikėtų vertinti kaip jo netaktiškumą. Todėl, jei rizikuojate, paskui kaltinkite save.

- Ar reikėtų sekso partneriui atskleisti savo seksualinę patirtį?

- Suprantama, kai ką partneriui žinoti reikia. Tačiau tai nereiškia, kad jam pasiteiravus, reikėtų iš karto pateikti ataskaitą apie visus savo buvusius sekso partnerius. Geriausiai būtų pasakyti jam tai, ką pati norėtumėte iš jo sužinoti. - Ar reikėtų imituoti orgazmą?

- Moterys neretai suvaidina orgazmą nenorėdamos nuvilti ar įskaudinti partnerį. Tačiau sąžiningumas ir intymiuose santykiuose – laimingų santykių pagrindas. Ir jei jūsų kažkas netenkina lovoje, nesivaržykite, pasakykite jam tai tiesiai į akis. Tačiau taip pat neslėpkite, jei jūs patiriate malonumą. Partnerį tai tik pastimuliuos ieškoti naujovių intymioje gyvenimo sferoje.

- Kaip geriau išeiti iš situacijos: kai partneris negali pasiekti erekcijos arba labai greitai ją praranda?

- Svarbiausia, dėl jo nesėkmės neprisiimti sau kaltės. Geriausia taktika – pamėginti įtikinti partnerį, kad intymūs santykiai – ne vien lytinis aktas, o ir glamonės, apsikabinimai, paglostymai. Ir priminkite, kad orgazmą galima pasiekti padedant rankoms ir lūpoms.

- Ar reikėtų susilaikyti nuo sekso per menstruacijas?

- Jei išskyros nežymios, galima ir nesusilaikyti. Bet kuriuo atveju reikėtų įspėti partnerį, kad jis neišsigąstų pamatęs kraują ant savo pasididžiavimo.

- Ką daryti, jei partneris siūlo paeksperimentuoti sekse?

- Pirmiausiai nuspręskite, ar pasitikite juo. Bet kadangi jis pasidalino su jumis slapčiausiu savo noru, todėl vien dėl to jis vertas didelės pagarbos. Kita vertus, jei sutinkate, reikėtų laikytis sekso eksperimentų bendrų taisyklių: būtina gerai pažinoti partnerį, reikia visiškai juo pasitikėti, norint užsitikrinti saugų seksą. Taip pat nepasiduoti šantažui bei iš anksto susitarti, kad eksperimentas būtų nutrauktas vos tik jums paprašius.

- Ar reikėtų pačiai pasiūlyti ką nors naujo lovoje, jei partneris – konservatyvių pažiūrų?

- Siūlant kažką naujo sekse, reikėtų tai padaryti atsargiai, švelniai ir taktiškai. Tačiau tuo pačiu leiskite jam suprasti, kad jis suteikia jums malonumą ir be jokių naujovių. Bet jei jūsų pasiūlymas jam nepatiktų, nesielvartaukite. Po kiek laiko vėl grįžkite prie jo. - Kaip po intymaus suartėjimo taktiškai paprašyti vyro išeiti? - Viskas priklauso nuo aplinkybių. Jei daugiau niekada nenorėsite jo matyti, galite mesti džinsus jam tiesiai į veidą. O jei jūs norite ir toliau palaikyti su juo santykius, švelniai pabučiuokite ir tučtuojau ryžtingai palydėkite jį iki durų pažadėjusi, kad paskambinsite kurią nors dieną. Tik būtinai išpildykite savo pažadą.

- Jei nesu visiškai pasitenkinusi, kaip pasakyti partneriui, kad jis pratęstų?

- Paprastai po ejakuliacijos į vyro kraują patenka didelis kiekis serotonino hormono, kuris paskui save tempiasi į miegų karalystę ir vyrą. Tiesa, yra šansas atkreipti jo dėmesį. Jūs galite pratęsti meilės aktą monoseksu, tai pamačius jo savimeilė nugalės ir jis vėl imsis aktyvių veiksmų. Tik būkite švelni ir pašnabždėkite jam į ausį: „Paglamonėk mane dar truputėlį“. - O jei partneris nežengia ryžtingo žingsnio į priekį, kaip pačiai tai padaryti? - Jei to nesitikėjote, pasakykite jam tiesiai šviesiai: „Aš beprotiškai noriu tavęs! Dabar!“ Tačiau, jei greičiau prasmegtumėte kiaurai žemę nei ištartumėte tuos žodžius, tada pereikite prie „tarptautinės sekso kalbos“: Atsisėskite greta, prisiglauskite prie jo peties ir paimkite už rankos. Ryžtingos, energingos ir pasitikinčios savimi moterys visados greičiau pasiekia norimo tikslo. O jei vyras vis tiek lieka bejausmis, net ir tada, kai nuo jo nuplėšiami drabužiai, jūs jo paprasčiausiai nedominate.

- Jei moteris turi kelis sekso partnerius, ar reikėtų tai pasakyti? - Jums pačiai reikėtų nuspręsti, ar sekso partneris turėtų žinoti, kad jis jums – ne vienintelis. Nors, tikėtina, kad po tokio pareiškimo gali nelikti nei vieno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.