Kada žmogus dažniausiai sapnuoja erotinius sapnus?

Sapnuojami erotiniai sapnai - viena iš žmogaus atsipalaidavimo formų, padedančių išsilaisvinti iš psichologinės ir seksualinės įtampos, rašoma portale zdravoe.com. Tačiau esama būdų, padedančių miegant programuoti sapnų turinį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 1, 2012, 11:35 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:24 AM

Honkongo (Kinija) universiteto mokslininkai atliko didelį eksperimentą, kuriame dalyvavo 670 studentų. Kasdien eksperimento dalyviai turėjo užpildyti specialius testus, susijusius su sapnais. Mokslininkai, išanalizavę gautus duomenis, priėjo prie išvados, kad dažniausiai žmonės sapnuoja erotinius sapnus, kai miega ant pilvo.

  „Kai žmogus guli veidu į pagalvę, jis negauna pakankamai deguonies, t.y. pasunkėja jo kvėpavimas, panašiai, kaip ir mylintis, kai kvėpavimas tampa netolygus. Todėl neretai organizmas reaguoja į miegojimą ant pilvo, sukeldamas erotinius vaizdinius“, - teigė vienas tyrimo autorių.

Kiek anksčiau atlikto tyrimo duomenimis, apie 10 proc. sapnų, kuriuos žmogus sapnuoja per visą savo gyvenimą, yra seksualinio pobūdžio. Tačiau moterys sapnuoja erotinius sapnus apie penkis kartus per mėnesį, kur dažnai jų sekso partneriais būna dažniausiai pažįstami žmonės, kolegos ar filmo herojai. Tuo tarpu vyrai sapnuose mylisi su nepažįstamomis moterimis. Anot gydytojų seksologų, tai - visai normalus reiškinys, todėl apie kokį nors seksualinį nukrypimą neverta net kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.