Kas padeda moterims išsaugoti gražias krūtis?

Specialistų tvirtinimu, moterų krūtys senėja sparčiau, ypač po kelių nėštumų iš eilės. Nors teisingai jas prižiūrint ir taikant hormonų terapiją galima atstatyti prarastas krūtų formas ir jos vėl tampa gražios. Bet be nėštumo ir kai kurie kiti veiksniai pagreitiną krūtinės senėjimą. Tai – pirmiausiai rūkymas ir alkoholis, o taip pat ir didelis kūno masės indeksas bei krūtinės apimtys. Tačiau Klyvlendo universiteto (JAV) mokslininkai atliko tyrimą ir priėjo prie išvados, kad galima susigrąžinti krūtų prarastas formas ir be plastinės chirurgijos specialistų pagalbos, rašo Zdravoe.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2012, 12:02 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:10 PM

Tyrime dalyvavo 161 moterys dvynės, kurioms 25-74 metų ir turinčios genetiškai vienodas krūtines. Kiekviena moteris turėjo atsakyti į klausimus apie savo gyvenimo būdą: rūkymą, alkoholio vartojimą, nėštumų skaičių, sportavimą, liemenėlės nešiojimą bei krūtų priežiūrą. Paskui buvo nufotografuotos tyrimo dalyvių krūtys, kurias vertino nepriklausomi ekspertai. Jie analizavo odos spalvas, krūtinės formas. Per tyrimą paaiškėjo įdomus faktas. Jei nieko nenustebino tai, jog tos moterys, kurios nuolat prižiūrėjo krūtis: naudojo drėkinamąjį kremą, neturėjo žalingų įpročių ir t.t. galėjo pasigirti gražesnėmis krūtų formomis. Tų moterų, kurios praėjo hormonų terapiją, taip pat atrodė jaunatviškos, stangresnės krūtys.

Tyrėjai išsiaiškino gana paradoksalų dalyką: tos moterys, kurios maitino krūtimis, nepaisant paplitusios nuomonės, taip pat galėjo pasigirti geresnėmis formomis lyginant su tomis, kurios nemaitino krūtimis savo mažylių. Mokslininkai išsiaiškino ir šio reiškinio priežastį: maitinant kūdikį krūtimis, tuo laikotarpiu itin suaktyvėja hormonų veikla, kurie ir daro įtaką gražios krūtinės formai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.