Patarimai, kaip išvengti seksualinio egoizmo

Žinia, sekso egoistas tai tas, kuris galvoja vien apie savo seksualinius poreikius ir malonumus, tačiau visiškai ignoruoja partnerio pojūčius. Aišku, kai kalbama apie sekso egoistus, tai pirmiausiai turima omenyje vyrus, rašo myjane.ru. Taigi, toks vyras niekada neklausia savo partnerės, ar jai patinka mylėtis, jis niekada neklausia, kokia jos mėgstamiausia poza, nesidomi jos erogeninėmis zonomis. Užtat jį labiausiai jaudina, ką partnerė sugeba lovoje ir kuo pasirengusi jį nustebinti: oraliniu ar analiniu seksu? Jeigu moteris pasakytų jam, kad kažkas nepatinka, atsisakytų pildyti jo norus, tai greičiausiai jis nutrauktų ryšius su tokia partnere.

Kai kalbama apie sekso egoistus, tai pirmiausiai turima omenyje vyrus.<br>123rf
Kai kalbama apie sekso egoistus, tai pirmiausiai turima omenyje vyrus.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2012, 12:31 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:05 PM

Egoistiški vyrai galvoja, kad moterys visada patiria orgazmą lytinio akto metu. Dauguma iš jų net nesusimąsto dėl moteriško orgazmo problemų. Užtat ir lovoje jie elgiasi kaip tikri egoistai: niekada nežiūri partnerei į veidą, nes jų nedomina moters emocijos, net nemėgina sulaikyti artėjančio orgazmo, linkęs komanduoti, nurodinėti, kaip partnerei reikia gulėti ar stovėti.

Norint pastatyti sekso egoistą į savo vietą, moteris turėtų pasidalinti su juo savo seksualiniais pomėgiais. Vertėtų iškloti jam harmoningų santykių teoriją, pateikti savo požiūrį į seksą, kad gali suteikti vyrui malonumą, bet tik tuo atveju, jei vyras taip pat stengsis suteikti ir jai pasitenkinimą. Specialistų tvirtinimu, paprastai tai suveikia beveik šimtu procentų – egoistai susiprotėja. Jei vis dėlto nesusiprotėja, net ir atsidūrus lovoje su juo, nereikėtų bijoti jam pasakyti, kad jai kažkas nepatinka ar net nutraukti beįsibėgėjantį vyksmą. Geriau jokio sekso, nei prastas.

Tačiau, deja, neretai moterys taikstosi su seksualiniu egoizmu, negalvodamos apie pasekmes. Jos imituoja orgazmą, ieškodamos problemų savyje, o tai kartais baigiasi rimtais sekso kompleksais. Be to, seksas be orgazmo kenkia sveikatai, nes seksualinis susijaudinimas turi baigtis iškrova, orgazmu, antraip kenčia kiaušidės.

Kodėl moterys ir toliau susitikinėja ar gyvena su vyru, su kuriuo nepatiria malonumo sekse? Tikriausiai bijo likti vienos. Kai kurios galvoja, kad myli. Dar kitos kaltina save, kad nepatiria orgazmo.

Jeigu vyras nesuteikia moteriai fizinio pasitenkinimo, dar nereiškia, kad jis – sekso egoistas ir kaltas, kad negali to padaryti. Būna, kad moteris iš prigimties drovi ir varžosi aptarti su juo seksualinio gyvenimo problemas. Todėl vyras gali paprasčiausiai nežinoti, ko nori jo partnerė. Jei moteris nieko nesako, tyli, vadinasi, jai gerai.

Be to, draugės įtikino, kad jei kažkas jos netenkina, reikia keisti partnerį. Iš tikrųjų moteris turėtų būti padėties šeimininke intymiuose santykiuose su vyru. Juk vyrai intymaus suartėjimo metu patiria orgazmą 80 atvejų iš šimto, o moterys – 40. Todėl esamą ar tariamą seksualinį egoizmą galima įveikti, jei nesivaržysite aptarti su partneriu jums labiausiai rūpimus intymius klausimus. Deja, bet moterys dažnai bijo prisipažinti, kad nepatiria orgazmo, tuo pačiu stumtelėdamos partnerius sekso egoizmo link.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.