Vyrai geriau nei moterys prisimena pirmąjį bučinį

Mokslininkai seniai nustatė, kad vyrų oda yra 10 kartų mažiau jautri nei moterų, kad jų smegenys 200 gramų didesnės, kad jie yra linkę į poligamiją. Dabar tyrėjai atskleidė vyriškos meilės psichologijos ypatybių, praneša „Live Science“.

Tyrimo metu 65 procentai vyrų pareiškė nežinantys, ar jie suteiktų moteriai antrą šansą, jei jiems nepatiktų pirmasis jos bučiavimasis.<br>123rf
Tyrimo metu 65 procentai vyrų pareiškė nežinantys, ar jie suteiktų moteriai antrą šansą, jei jiems nepatiktų pirmasis jos bučiavimasis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2012, 4:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:05 PM

Anot tyrėjų, vyrams, taip pat kaip ir moterims, būna kritiškų dienų. Mokslininkai, tyrinėjantys vyrišką psichologiją meilėje, net sugalvojo specialų terminą: vyriškas susinervinimo sindromas. Kai vyras dėl ko nors susinervina, tai jis pirmiau renkasi svaigalus, o ne seksą. Britų tyrėjas Richardas Petley labai kruopščiai ištyrė įvairaus amžiaus ir profesijų vyrų elgesį. Jis priėjo išvadą: streso metu labai staigiai sumažėja testosterono lygis organizme. To rezultatas: prasta nuotaika, mieguistumas, apatija ir sekso troškimo nebuvimas.

Vyrai dažnai nė nesusimąsto apie savo išvaizdą prieš pasimatymą su moterimi. Anot R. Petley, taip nutinka, nes vyrai ne tokia kritiški savo išvaizdai, kaip moterys. Tyrimo duomenimis, vyrai, žiūrėdami į save veidrodyje, lieka patenkinti savo išvaizda keturis kartus dažniau nei moterys.

Taip pat britų mokslininkai tvirtina, kad vyrus kartais daug stipriau sujaudina romantiški filmai, nes jie neretai būna sentimentalesni nei moterys. Ši vyrų ypatybė turėtų praversti meilėje. Aišku, jei moterys jiems bus dėmesingos, švelnios, rūpestingos ir negailės staigmenų ar dovanėlių.

Nustatyta, kad vyrai ilgiau saugo dovanas ir geriau prisimena pažinties dieną bei pirmąjį pasimatymą nei moterys. Apklausa, atlikta internetu, parodė, kad 53 procentų respondentų manymu, ašaros – visai normalus reiškinys tarp vyrų, o 3 iš 5 prisipažino, kad kasdien jiems norisi švelnių moters prisilietimų ar glamonių.

Tuo tarpu moterims pirmoje vietoje – meilė (tiesa, po karjeros), o 75 procentams vyrų svarbiausia – pagarba, o tik po to supratimas ir meilė. Taip pat paaiškėjo, kad tvirti santuokiniai ryšiai pratęsia vyrams jaunystę. Tyrimo duomenimis, 60 metų vyras atrodo 9 metais jaunesnis už viengungį ir 7 metais jaunesnis už mėgėją eiti „į kairę“. Be to, tvirta santuoka apsaugo vyrus ir nuo širdies kraujagyslių bei chroniškų ligų.

Kai kurie mano, kad moterys protingesnės už vyrus, tačiau, anot tyrėjų, iš tikrųjų jų intelektualumo koeficientai beveik vienodi. Tiesiog tarp vyriškos lyties atstovų dažniau sutinkami arba visai nemąstantys, arba genijai. Užtat moterys laikosi „aukso viduriuko“. Tai galima paaiškinti ir tuo, kad daugelį amžių moterys buvo tik motinos ir šeimos židinių sergėtojos, o štai vyrai – dailininkai, aktoriai, muzikantai, šokėjai.

Tyrėjai įsitikino: vyrą galima sugundyti telefonu moteriai pakeitus balso intonaciją, pradėjus seksualiai kalbėti. Tačiau vyras gali klausytis koketuojančios moters telefonu ne daugiau kaip 10 minučių. Vyrai – vizualai, jiems reikia ne tik matyti, bet ir apčiuopti.

Veikiant stiprioms emocijoms vyrų pasąmonėje susikuriamas idealios moters portretas. Tai gali atsitikti bet kuriame amžiuje: vaikystėje ar jaunystėje. Ilgainiui berniukas gali pamiršti įsivaizduojamą moterį, sukrėtusią jo vaizduotę, tačiau ji nuolat glūdi jo pasąmonėje. Jos bruožai iškyla prieš akis, kai vyras iš tiesų pamato savo svajonių moterį. Vyrams pirmasis bučinys svarbesnis nei moterims, nes jis dažnai nulemia santykius. Tyrimo metu 65 procentai vyrų pareiškė nežinantys, ar jie suteiktų moteriai antrą šansą, jei jiems nepatiktų pirmasis jos bučiavimasis. Štai moterys nėra tokios kategoriškos.

Paaiškėjo, kad vyrai labai mėgsta flirtuoti. Tik jie naudojasi kitais metodais, kurių moterys nepastebi. Vienas iš požymių, kad pašnekovas pradėjo flirtuoti – jo balso intonacijos pasikeitimas. Balsas tampa minkštas ir saldus. Dar vienas būdas – visiškas moters ignoravimas.

Beje, pirmosios geišos buvo vyriškos lyties atstovai. Jie linksmino japonų feodalus kiek kitu būdu, nei moterys. Iki XVII amžiaus Japonijoje vyrai–geišos buvo rūmų juokdariai, o moterys pradėjo linksminti turtuolius nuo XVIII amžiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.