Kodėl moterys aistringai dejuoja sekso metu?

Centrinio Lankašyro ir Lidso universitetų (Didžioji Britanija) mokslininkai išsiaiškino, kad daugiau kaip ketvirtadalis moterų dejuoja sekso metu vien dėl to, kad mylimasis galėtų pasijusti tikru vyru. Taip pat išsiaiškinta, kad daugiau kaip ketvirtadalis apklaustų moterų taip elgiasi mylėdamosi, nes nori manipuliuoti vyrais. Mat, girdėdami moterų dūsavimus, partneriai jaučiasi geriau, labiau pasitiki savimi ir lieka patenkinti seksu, rašo metro.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2012, 5:43 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:07 PM

Tyrėjų manymu, moterys specialiai imituoja jaudinančius garsus, norėdamos apgauti partnerius. Tačiau britų mokslininkai moterų naudojamus seksualinio pobūdžio garsus suskirstė į kelias kategorijas: atodūsius, aimanas, riksmus, virpėjimus, žodžius kaip antai „taip“ ir „daugiau“, norint suprasti kokiose intymaus artumo stadijose jie naudojami.

Minėtų universitetų ekspertai sekso klausimais nusprendė išsiaiškinti, kodėl moterys intymiai dejuoja intymaus suartėjimo metu ir kokie būtent garsai priskiriami orgazmui. Paaiškėjo, kad 92 procentai moterų imitavo aistringus garsus, norėdamos sustiprinti savo partnerių savigarbą ir priversti juos labiau pasitikėti savo seksualiniais sugebėjimais. Tuo tarpu 66 procentai tyrimo dalyvių prisipažino, kad tyčia dejavo ir giliai dūsavo vien dėl to, kad partneriai greičiau baigtų.

Tarp kitų priežasčių, kodėl moterys imitavo seksualius garsus, buvo ir patiriamas diskomfortas bei skausmingi pojūčiai mylintis. Taip pat ir dėl laiko stygiaus, nuobodulio bei nuovargio. 79 procentai moterų neslėpė, kad jos aistringai dūsavo pusę viso laiko, kurį užėmė seksas, nors iki orgazmo buvo dar toli.

Anot tyrimo autorių Gale‘o Bruerio ir Colino Hendry‘io, nepaisant paplitusios nuomonės, kad moterys patiria orgazmą tik lytinio akto metu, iš tikrųjų nemažai moterų pasiekia aukščiausią malonumo tašką glamonių metu. Taip pat tyrėjai išsiaiškino, kad moterų intymios dejonės dešimt kartų sustiprėja prieš pat vyro orgazmą ir jo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.