Moterų pavydas sudrebino ir žvalgybininko gyvenimą

Kai kyla dideli konfliktai, prancūzai išmintingai pataria ieškoti moters. Pasaulio dėmesį prikausčiusiame Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) sekso skandalo epicentre – dviejų stiprių Amerikos moterų kova.

Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Barkauskaitė ("Stilius")

Nov 21, 2012, 10:13 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:18 AM

Amerikietė Paula Broadwell (40 m.) – buvusio CŽV vadovo Davido Petraeuso (60 m.) biografė ir meilužė. Jam teko atsistatydinti į viešumą iškilus informacijai apie nesantuokinį jųdviejų romaną.

Jill Kelley (37 m.) – generolo bičiulė, sulaukusi tirados grasinamųjų laiškų nuo P. Broadwell.

Jos abi ištekėjusios ir glaudžiai susijusios su kariuomene. Taip pat jos yra motinos, padariusios įspūdingą karjerą.

Ryšiai su dabar jau buvusiu CŽV vadovu D. Petraeusu pavertė P. Broadwell ir J. Kelley viso pasaulio žiniasklaidos antraščių žvaigždėmis. Šiuo metu šio meilės trikampio dalyviai kartu su savo šeimomis yra priversti vengti viešumo.

Skandalas prasidėjo, kai tarp P.Broadwell ir J.Kelley įsiplieskė konkurencijos kibirkštis. Artimas CŽV vadovo bendražygis teigė, jog Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai pranešė D.Petraeusui, kad ponia P.Broadwell siuntė anoniminius elektroninius laiškus jo šeimos draugei J.Kelley.

Laiškuose Paula perspėjo Jill nesiartinti prie Davido.

Dėl prieš kelias savaites kilusio skandalo Davidui teko pasitraukti iš CŽV vadovo pareigų.

D.Petraeusui minėti laiškai nebuvo parodyti, tačiau jis buvo informuotas, kad Paula ketino juodu su Jill paskųsti.

Gavę žinią, kad P.Broadwell galėjo kelis kartus prisijungti prie buvusio CŽV vadovo elektroninio pašto dėžutės ir pasiekti slaptą informaciją, FTB agentai ėmė sekti Davido elektroninius laiškus. Taip buvo išsiaiškinta apie slaptą romaną.

Paula su Davidu susipažino 2006 metų pavasarį, kai ji buvo Harvardo universiteto J.F.Kennedy vyriausybės mokyklos studentė.

Tuo metu leitenantas D.Petraeusas dirbo ties kovos su maištininkais strategija, kuri vėliau buvo išbandyta karinėse misijose Irake. Davido buvo paprašyta parengti kalbą Harvardo studentams.

P.Broadwell buvo įtraukta į karinį rezervą po rugsėjo 11-osios teroro akto ir siekė aktyviai įsilieti į kovą su maištininkais.

Paskutiniais studijų metais ji rengė baigiamąjį darbą lyderystės tema. Todėl Davidas davė jai savo vizitinę kortelę ir pasisiūlė padėti.

Po kelerių metų moteris parašė D.Petraeuso biografiją. Joje apie pažintį su leitenantu rašoma: „Vėliau išsiaiškinau, kad Davidui buvo įprasta padėti ir remti studentus, ypač entuziastingus kariškius.”

Dabar Paula dirba Harvardo viešosios lyderystės tyrimų centre ir yra kandidatė karo studijų habilituoto mokslų daktaro laipsniui gauti.

Ji užaugo Šiaurės Dakotoje, o prieš trejus metus kartu su savo vyru radiologu ir dviem sūnumis persikėlė į Šarlotės miestą Šiaurės Karolinoje.

Paula specializavosi karinės žvalgybos srityje. Ji leido laiką su JAV specialiųjų operacijų komanda ir FTB antiterorizmo pajėgų karininkais.

Per penkiolika metų moteris dirbo daugiau nei šešiasdešimtyje šalių.

Ši amerikietė ne tik siekė akademinės karjeros – ji dirbo su terorizmo malšinimo projektais, rengė geopolitines šalių analizes.

Kartu su D.Petraeusu Paula vyko į daugybę karinių misijų Afganistane. Kai leitenantas paliko kariuomenę ir pradėjo dirbti CŽV, Paula ir toliau palaikė su juo ryšius.

Kartais Davidas ją pasikviesdavo į renginius savo biure, pavyzdžiui, į susitikimą su aktore Angelina Jolie.

Manoma, kad maždaug gegužės mėnesį, kai P.Broadwell pradėjo siuntinėti grasinamuosius laiškus menamai varžovei, jie su Davidu buvo nutarę išsiskirti. Tačiau pora bendravo, nes Paula rašė apie jį disertaciją.

Šalia aukšto JAV pareigūno vardo minima ir antra šio skandalo moteris J.Kelley. Ji ištekėjusi už žinomo chirurgo, turi tris vaikus, gyvena Tampos mieste Floridoje. Ten ji savanoriškai dirba MacDillio karinių oro pajėgų bazėje.

Jill organizuoja socialinius renginius. Nors moteris turi centrinės vadavietės garbės ambasadorės sertifikatą, oficialiai JAV vyriausybėje ji nėra įdarbinta.

D.Petraeuso bendradarbių teigimu, Jill kartu su savo vyru buvo dažni CŽV renginių svečiai. Viešame pranešime spaudai Jill ir jos vyras Scottas sakė: „Jau penkerius metus esame generolo D.Petraeuso šeimos draugai. Mes gerbiame jo šeimos privatumą ir tikimės to paties savo ir savo vaikų atžvilgiu.”

Nepaisant to, kad konflikto dalyviai visiškai pasitraukė iš viešojo gyvenimo, iškyla vis daugiau pikantiškų konflikto detalių. Aiškėja Paulos laiškų Jill turinys.

Viename laiške Paula teigė mačiusi Jill po stalu provokuojamai liečiančią Davidą. Paula ironiškai teiravosi, ar Jill sutuoktinis nesibaimina jos veiksmų.

Taip pat šaipėsi iš jos neapmokamos veiklos karinėse oro pajėgose, vadino tai „marširavimu aplink oro pajėgų bazę”.

„Kas manai esanti?.. Marširuoji aplink bazę... nusiramink ir sulėtink žingsnelį...” – rašė P.Broadwell.

Moterų susirašinėjimas primena kačių peštynes.

Sulaukusi tokio turinio laiškų J.Kelley susisiekė su draugu, dirbančiu FTB. Ji nusiuntė laiškus Federaliniam tyrimų biurui, ir taip buvo atskleistas Paulos ir Davido ryšys.

Generolas D.Petraeusas su savo žmona Holly yra susituokę 37 metus ir turi du suaugusius vaikus. Šis sekso skandalas sužlugdė jo stulbinamą karjerą.

Nors J.Kelley su generolu buvo tik draugai, neaišku, kodėl Paulos širdyje įsižiebęs konkurencijos ir pavydo jausmas sugriovė šių trijų šeimų laimę.

Nesaldu ir generolui Johnui Allenui (58 m.), laikytam D.Petraeuso įpėdiniu Afganistane. Šiuo metu tiriamas jo susirašinėjimas su J.Kelley. Nors laiškų turinys nekaltas, kai kuriuose justi koketiškas bendravimo tonas.

J.Allenas teigia nieko bloga nepadaręs, tačiau jo paaukštinimas atidėtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.