Ką mokslininkai žino apie meilę?

Mokslininkams sąvoka „meilė“ — jau seniai nėra paslaptis. Pasak jų, visi jausmai – tai natūralių cheminių procesų rezultatas. Vadinasi, jausmus galima valdyti. Tai įrodė britų psichologas Andrew Treesas savo knygoje „Decoding Love“, rašo passion.ru. Britų psichologo tvirtinimu, dauguma vyrų neigiamai žiūri į moteris, kurios rodo iniciatyvą pažinties pradžioje. Daugiausiai neigiamų emocijų vyrui kelia pasiūlymas kuo nors jį pavaišinti ar kvietimas išgerti.

Jei norite suvilioti vyrą, siųskite jam subtilius ženklus: šypsokitės, žiūrėkite į jo akis.<br>123rf
Jei norite suvilioti vyrą, siųskite jam subtilius ženklus: šypsokitės, žiūrėkite į jo akis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2012, 10:24 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:29 AM

Moterų signalai vyrus veikia stipriau nei patraukli išvaizda

Kuo daugiau šypsositės, kuo dažniau susitiks jūsų žvilgsniai, tuo daugiau galimybių pasiekti norimo tikslo. Tyrimais nustatyta, kad apie 60 procentų vyrų nepajėgia atsispirti tokiems moterų signalams.

Anot tyrėjos Monicos Moore, neverbaliniai signalai gerokai stipriau veikia nei moterų išvaizda. Pasak tyrėjos, daugiausiai pasiūlymų pratęsti pažintį sulaukė ne patraukliausios moterys, o tos, kurios perdavė atitinkamus signalus. Vidutiniškai 35 šypsenos ir žvilgsniai, išdalinti per valandą, baigėsi keturiomis naujomis pažintimis per tą patį laiką.

Andrew Treeso tvirtinimu, moterims, būnant vyrų kompanijoje, jie jaučia vidutiniškai du kartus stipresnę trauką nei per atsitiktines pažintis. Todėl reikėtų atkreipti dėmesį į savo draugus, kolegas ir net sėdinčius greta metro traukinyje ar autobuse. Tikėtina, kad kuris nors iš jų gali būti jūsų svajonių vyras.

Ryškiai raudonos lūpos – ženklas, kad moteris pasirengusi apvaisinimui

Tyrimais įrodyta, kad ryškiai dažytos moters lūpos padaro stiprų pirmąjį įspūdį. Iš dalies tai galima paaiškinti evoliucijos „įstatymais“: kiekviena moteris instinktyviai siekia pratęsti giminę, o vyrai nesąmoningai renkasi partneres su didesnėmis reprodukcinėmis galimybėmis. Ryškiai raudonos spalvos lūpos – tai ženklas, kad moteris – sveika ir pasirengusi susilaukti palikuonių.

Kitą žavesio paslaptį mokslininkams taip pat pakuždėjo evoliucija. Jeffry Milleris nustatė, kad moterys patrauklesnės tada, kai jau būna pasirengusios apvaisinimui. Tiksliau, per ovuliaciją. Mokslininkas tai nustatė stebėdamas striptizo šokėjas, kurių arbatpinigiai priklauso nuo jų patrauklumo.

Kontraceptikai slopina moterų libido

J. Milleris išsiaiškino, kad per menstruacijas striptizo šokėjų pajamos siekia apie 35 JAV dolerius per valandą, menstruacinio ciklo viduryje padidėja iki 47 JAV dolerių, o ovuliacijos pradžioje dar paauga iki 65–70 JAV dolerių.

Mokslininko manymu, vyrai, net nenutuokdami, reaguoja į fiziologinius ovuliacijos požymius: skaistų veidą, padidėjusį biustą, su prakaitu išsiskiriančius ypatingus feromonus ir panašiai. Tada moterys tiesiog pražysta ir tampa labiausiai geidžiamos ir patrauklios. Be to, per ovuliaciją moterims pagražėja ir odos spalva bei būklė.

J. Millerio manymu, kontraceptinės priemonės ne tik išgelbėja moteris nuo nepageidaujamo nėštumo, bet ir slopina moterų seksualinį geismą. Remiantis J. Millerio tyrimais, šokėjos, nuolat naudojusios kontraceptines priemones, gaudavo mažesnes pajamas nei tos, kurios jų nenaudojo.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.