Patarimai, kaip atsikratyti celiulito

„Apelsinų žievelė“, kaip neretai vadinamas celiulitas, gali atsirasti ant bet kurios moters odos, nepriklausomai nuo jos „komplektacijos“ ir amžiaus. Kodėl atsiranda celiulitas ir kaip prieš jį kovoti?

Celiulito paveiktas vietas galima masažuoti kavos ir alyvuogių aliejaus mišiniu.<br>123rf
Celiulito paveiktas vietas galima masažuoti kavos ir alyvuogių aliejaus mišiniu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2012, 8:54 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:06 PM

Kodėl atsiranda „apelsinų žievelė“? Pagrindinės priežastys:

Apkūnumas

Moters organizmo jungiamasis audinys nėra toks standus kaip vyrų ir dėl to augančios riebalinės ląstelės gali lengvai „išlįsti į paviršių“. Tuomet ir atsiranda odos nelygumai.

Hormonai

Dėl celiulito gali būti „kaltas“ perviršis hormono estrogeno. Pastarasis padeda sulaikyti skysčius ir sudaro palankias sąlygas riebalinio audinio padidėjimui.

Kava ir arbata

Į jų sudėtį įeina medžiagos, kurios kelia „grėsmę“ celiulitui. Kava ir arbata suardo riebalines ląsteles, iš organizmo šalina skysčių perteklių ir pagerina kraujotaką. Dėl to į daugelio anticeliulitinių kremų sudėtį įeina kofeinas ir teinas. Bet sugrąžinti odai lygumą galima ir nesinaudojant brangiais kremais.

Alternatyvi „kovos“ prieš celiulitą priemonė – kūno vietų šveitimas kavos tirščiais. 5 valgomuosius šaukštus kavos tirščių reikia sumaišyti su 3 valgomaisiais šaukštais alyvuogių aliejaus. Šia mase reikia masažuoti problemines kūno vietas 5-7 minutes, po to nuplauti šiltu vandeniu.

Anticeliulitinis kremas

Jis suaktyvina ląstelėse vykstančią medžiagų apykaitą ir cheminius procesus. Kremas „kovoja“ prieš celiulitą tuomet, kai probleminės kūno vietos kremu tepamos nemažiau nei dvi savaites – rytą ir vakarą.

Asiūklis

Šis gydomasis augalas turtingas rūgštimi, padedančia iš organizmo šalinti šlakus.

Receptas: 3 valgomuosius šaukštus džiovinto asiūklio užpilti 1/4 litro verdančio vandens ir palaikyti 10 minučių. Į nuovirą įdėkite pusę paketėlio augalinės kilmės želatino. Atšalusia žele pavidalo mase užtepkite problemines kūno vietas ir jas uždenkite permatoma plėvele. Palaikę 10-15 minučių, nuplaukite šaltoku vandeniu.

Vitaminai

Pirmiausia reikia vartoti pakankamai vitamino C. Jis stiprina jungiamųjų audinių gijas ir sudaro sąlygas riebalams sudeginti. Dėl to apelsinai, citrinos, aitrioji paprika ir kiviai – būtina valgiaraščio dalis. Iš organizmo pašalinti šlakus padės vitaminas B6 (žuvis, jautiena, sėlenos) ir vitaminas E (aliejai, kiaušinio trynys, riešutai).

Masažas

Masažas pagerina kraujo aputaką ir suaktyvina riebalų sudeginimo procesą. Masažą galima pasidaryti pačioms, bereikia turėti masažines pirštines, šepetį ar kempinę. Odą reikia masažuoti apskritimiais judesiais širdies kryptimi. Masažą galima daryti ir maudantis po dušu.

Tepant kūną kremu, lengvi odos gnybtelėjimai taip pat pagerina jos elastingumą. Problemines vietas galima gnaibyti stipriau 2 minutes.

Kūno mankšta

Sportas – taip pat geras kovos su celiulitu būdas. Kai auga raumenų masė, greičiau sudeginami ir riebalai.

Dietos trukdo

Dailiosios lyties atstovės, kurios dažnokai tai numeta svorį, tai jį prisiaugina, kenkia jungiamajam audiniui. Todėl „apelsinų žievelių“ gali atsirasti tik daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti