Per Kalėdų labdaros mugę Rotušė lūžo nuo lankytojų

Šeštadienį Vilniaus rotušėje prasidėjo jau dešimtoji ir jubiliejinė tarptautinė Kalėdų labdaros mugė, globojama Almos ir Valdo Adamkų. Šiemet mugė sulaukė ir malonių netikėtumų - sausakimšos Vilniaus Rotušės salės lūžo nuo lankytojų būrio, o rūbinėse nebeliko vietų svečių paltams.

Suaugusiems ambasadoriai siūlė škotiško viskio ir vokiško alaus, o mažieji šventinės mugės lankytojai smaližiavo pyragėliais, suomiškais sausainiais ir rankų darbo ledinukais.<br>T. Bauras
Suaugusiems ambasadoriai siūlė škotiško viskio ir vokiško alaus, o mažieji šventinės mugės lankytojai smaližiavo pyragėliais, suomiškais sausainiais ir rankų darbo ledinukais.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2012, 12:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:24 PM

Didžiausi lankytojų būriai Rotušėje rikiavosi prie kvapnių ir šiltų skanėstų - pirmame Vilniaus Rotušės aukšte alkį ir troškulį numalšinti viliojo vanile ir cinamonu kvepiantys kepami vafliai, karšta arbata ir uoslę bei gomurį glostanti karšta kakava.

Čia pat buvo galima įsigyti ir įvairiausių, jau perskaitytų knygų.

Suaugusiems ambasadoriai siūlė škotiško viskio ir vokiško alaus, o mažieji šventinės mugės lankytojai smaližiavo pyragėliais, suomiškais sausainiais ir rankų darbo ledinukais.

Pirmajame aukšte susirinkusius svečius linksmino gyvai atliekama suomiška fortepijoninė muzika.

Vos pakilus į antrąjį aukštą – lietuviška kaimo kapela griežė populiarias liaudies melodijas.

Nemenko susidomėjimo sulaukė Prancūzijos ambasados stendas. Prie jo nusidriekusios mugės lankytojų eilės nekantriai laukė kol galės įsigyti prancūziškų delikatesų: sūrių, paštetų ir, žinoma, vyno.

Įsigiję dovanų, paragavę skanėstų Rotušėje, mugės lankytojai prisidės prie gerumo akcijos.

Surinktos lėšos bus skiriamos Lietuvos organizacijoms, kurios globoja likimo nuskriaustus vaikus, moteris ir senyvo amžiaus žmones.

Vilniečiams ir miesto svečiams Kalėdų miestelyje savo šalių tradicijas šiemet pristato 35 valstybės ir bendruomenės, tarptautinės Vilniaus mokyklos ir organizacijos.

Šeštadienį vykstanti mugė – puiki proga ne tik pasisemti žinių apie kitų šalių kultūrą, bet ir įsigyti šventinių dovanų artimiesiems.

Šis renginys kiekvienais metais organizuojamas tarptautinės Vilniaus moterų organizacijos bei užsienio šalių ambasadų. Šiemet įsigyti kalėdinių dovanų ambasadoriai kviečia net iš 35 pasaulio šalių stendų. Šventinių kepinių ir gėrimų aromatas, dovanų gausa ir jaukus šurmulys kviečia paremti tuos, kuriems švenčių dvasią pajusti sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.