Dieta: valgome grikius ir lieknėjame

Norintys numesti nereikalingus kilogramus laikydamiesi grikių dietos,

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 4, 2012, 10:44 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:10 PM

Dvi savaites leidžiama valgyti tik grikių kruopas, bet - kiek širdis geidžia. Tiesa, su sąlyga: grikius reikia ne virti, o užplikyti verdančiu vandeniu (200 gr. kruopų puse-litru vandens). Laikantis grikių dietos, galima gerti arbatą be cukraus, negazuotą vandenį ir 1,5 procento riebumo kefyrą.

Draudžiama vartoti cukrų ir druską. Tiesa, be druskos grikiai neskanūs, bet priešingu atveju ši dieta neduos pageidaujamo rezultato. Jei organizmui labai trūksta gliukozės, rytais galima gerti medumi pasaldintą vandenį (stiklinei vandens 1 arbatinis šaukštelis medaus). Laikantis grikių dietos, nerekomenduojama gerti kavos ir vartoti prieskonius, sužadinančius apetitą.

Grikių dieta nerekomenduojama sergantiems cukriniu diabetu ir jos atsargiai turi laikytis hipertonikai. Dietos negalima nutraukti staigiai, tik palaipsniui. Geriausia būtų į valgiaraštį įterpti po vieną produktą, - patartina daržoves, vaisius, žalumynus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.