Šalia dirbantys sutuoktiniai - laimingesni

Norite sustiprinti santuoką? Įsidarbinkite biuruose, kurie tiek jums, tiek partneriui būtų pakeliui. Kaip rodo Xun Huang atliktas tyrimas, poros, kurių darbai yra toje pačioje pusėje, yra daug laimingesnės nei partneriai, į biurus vykstantys priešingomis kryptimis. Nesvarbu, ar sutuoktiniai iš namų išeina kartu ar atskirai, jie yra labiau patenkinti savo santykiais – prie tokių išvadų prieita atsižvelgus į įvairius galimus santuokinės laimės faktorius, pavyzdžiui, pajamas ar draugystės trukmę.

Galbūt partneriai laimingesni, nes darbo metu gali susitikti išgerti puodelio kavos?<br>123rf
Galbūt partneriai laimingesni, nes darbo metu gali susitikti išgerti puodelio kavos?<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Dec 5, 2012, 2:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:50 PM

Galbūt partneriai laimingesni, nes darbo metu gali susitikti išgerti puodelio kavos? Norėdamas atmesti šią hipotezę, mokslininkas atliko papildomą eksperimentą.

Nepažįstami dalyviai buvo suskirstyti poromis ir po trumpo susitikimo išsiųsti į skirtingus kambarius atlikti tolimesnių užduočių. Vieni iš tiriamųjų keliavo ta pačia kryptimi (nors ir skirtingais keliais), kiti – priešingomis kryptimis. Kaip parodė rezultatai, studentai, ėję ta pačia kryptimi, vienas kitą vertino kur kas palankiau nei priešinga kryptimi ėję porininkai. Regis, metafora „mums pakeliui“ iš tiesų turi pagrindo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.