Trys pagrindinės dietų taisyklės

Laikotės dietos, tačiau nepavyksta numesti svorio? Mokslininkai teigia radę išeitį iš šio užburto rato – nepraleiskite pietų ar pusryčių, rečiau valgykite restoranuose ir, svarbiausia, veskite valgymo dienoraštį.

Nereguliari mityba neigiamai paveikia organizmo metabolizmą.<br>123rf
Nereguliari mityba neigiamai paveikia organizmo metabolizmą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Dec 5, 2012, 9:40 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:31 PM

Visi šie išvardyti dalykai yra svarbūs norint sulieknėti ir susiję su sąmoningumu. „Sunku laikytis dietos, kai nekreipi pakankamai dėmesio į tai, ką valgai“, – teigia tyrimo vadovė Anne McTiernan.

Savanorės dalyvavo metus trukusiame tyrime ir turėjo riboti maistą. Visos dalyvės numetė 11 proc. pradinio svorio. Tačiau mokslininkė pastebėjo, kad kai kurioms moterims tai padaryti sekėsi kur kas geriau.

Dailiosios lyties atstovės, kurios vedė maisto dienoraštį, t. y. jame rašydavo viską, ką suvalgydavo ir išgerdavo, numetė beveik 3 kg daugiau nei kitos. Dalyvės, kurios siekė numesti svorio nepietaudamos ar nepusryčiaudamos, atvirkščiai, jo numetė apie 3,6 kg mažiau nei tiriamosios, kurios maitinosi reguliariai.

Tyrėjų manymu, taip nutinka todėl, kad, praleidusios pietus, vakare jos atsigriebdavo – leisdavo sau valgyti riebesnį maistą ir pan. Be to, nereguliari mityba neigiamai paveikia organizmo metabolizmą. Valgyti ne namie – taip pat ne išeitis. Pasirodo, moterys, kurios bent kartą per savaitę pietaudavo kavinėse, numetė 2,2 kg mažiau nei dalyvės, pietavusios namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.