Berniukų svajonių dovana – tobulas robotas transformeris (video)

Prieš Kalėdas pasirodė išskirtinis žaislas, apie kokį ko gero slapta svajoja dauguma berniukų – pirmasis iš tikrųjų veikiantis nuotoliniu būdu valdomas transformeris. Automobilis vos per kelias sekundes pavirsta robotu kovotoju, kuris turi raketas leidžiančias rankas ir WiFi „akį“. Tokių svajonių robotų japonų robotų entuziastai pagamino labai ribotą kiekį – tik 10, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-06 11:30, atnaujinta 2018-03-14 20:17

Nuo devintajame dešimtmetyje sukurtų filmų viso pasaulio vaikai žavisi transformeriais, sukurta daugybė šio tipo žaislų, bet iki šiol nebuvo nė vienos versijos, kuri būtų pilnai veikianti.

Mėgėjas robotų kūrėjas Kenji Ishida iš Japonijos Kašivos miesto pirmasis sukūrė ir pasiūlė rinkai nuotoliniu būdu valdomą automobilį, kuris yra gerokai daugiau, nei automobilis.

Žaislas, pavadintas tiesiog „Robotas transformeris, versija 7.2“ per keletą sekundžių gali transformuotis iš 1/12 mastelio radijo bangomis valdomo automobilio į robotą kovotoją.

Negana to, robotas kiekvienoje rankoje turi po raketas leidžiantį įtaisą, veikiančias šviesas ir įtaisytą WiFi kamerą, kuri vartotojams leidžia sekti jo žygdarbius.

Robotas valdomas modifikuotu „Playstation“ pulteliu. Jis gali ir vaikščioti ant dviejų kojų, ir, kaip pridera automobiliui, važiuoti ant keturių ratų.

WiFi kamera perduoda pasaulio vaizdą, kokį mato robotas, į bet kokį prie interneto prijungtą įrenginį – personalinį kompiuterį ar telefoną.

Bet tai dar tik pradžia. K. Ishida planuoja iki 2030 m. sukurti pirmąjį pilno dydžio, pilnai veikiantį transformerį, kuriuo galėtų važiuoti žmonės.

Versijos 7.2 egzempliorių K. Ishida rinkai pasiūlė tiktai dešimt. Įvertinus siuntimosi trukmę iš Japonijos, atrodo sunkiai įmanoma, kad svajonių žaislas laiku atsidurtų europietiško Kalėdų senelio maiše, tačiau paskubėjus gali pavykti.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.