Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Sekso etiketas: kaip elgtis lovoje?

Taip pat nesugalvokite surengti apklausų. Tai bus nemalonu jūsų partneriui. Kita vertus, jei jau pirmąją dieną pasirodysite kaip liguista pavyduolė, santykiai gali kaip mat nutrūkti.

Pirmąją meilės naktį mergina neturėtų demonstruoti meistriškumo lovoje.<br>123rf
Pirmąją meilės naktį mergina neturėtų demonstruoti meistriškumo lovoje.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2012, 1:06 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:13 PM

Pirmąją meilės naktį mergina neturėtų demonstruoti savo meistriškumo lovoje. Patyrusi mergina gali ne juokais išgąsdinti vyrą. Greičiausiai jis pagalvos: „Ji turėjo daug vyrų ir daug geresnių už mane“. Todėl pasistenkite būti santūri, kukli, gal net kiek sutrikusi. Nors truputėlį. Nutylėkite savo praeitį, nes dauguma vyrų, (taip pat ir moterų), mėgsta kamantinėti savo partnerius apie jų buvusius sekso partnerius. Ypač tai nepatartina daryti pažinties pradžioje. Juk bet kuriam partneriui norėsis girdėti, kad seniai nieko neturėjote ir laukėte būtent jo.

Taip pat nesugalvokite surengti apklausų. Tai bus nemalonu jūsų partneriui. Kita vertus, jei jau pirmąją dieną pasirodysite kaip liguista pavyduolė, santykiai gali kaip mat nutrūkti.

Nieko neprašykite iš karto po sekso. Pavyzdžiui, kad vestų, gyventų kartu, nupirktų dovaną ir panašiai. Vyras gali pagalvoti, kad jūs paprasčiausiai naudojatės juo.

Anot meilės tyrėjų, pokalbiai lovoje – tai stebuklingas baigiamasis susitikimo akordas. Apie ką kalbėti lovoje? Jei trumpai, tai pirmutinė ir bene svarbiausia taisyklė – pokalbiai lovoje turi būti malonūs abiems. Jei mylite savo partnerį ir jums su juo gerai, dėkite pastangas, kad pokalbio atmosfera būtų pripildyta džiaugsmo ir lengvumo.

Apie ką nereikėtų kalbėti:

Nederėtų pasakoti apie savo ankstesnius intymius ryšius ir pomėgius. Net tuomet, kai santykių pradžioje partneris pernelyg smalsus. Bet kokiu atveju vyras ims stipriai pavyduliauti ir nuolat prikaišios dėl jūsų praeities.

Taip pat nereikėtų: 1. Juokauti dėl jos/jo svorio ar išvaizdos. Jei vyrai taip „įvertinti“ gali tvardytis, moterims tokie žodžiais skaudžiau už antausį.

2. Kalbėtis sudėtingomis, problematiškomis temomis.

3. Kalbėtis apie jo/jos ligas.

4. Aptarinėti jo/jos pokyčius: tiek senus, tiek neseniai įvykusius. Partneris ar partnerė supras, kad norite išsiaiškinti santykius, o ne mylėtis.

Amerikiečių rašytojas Dale‘is Carnegie‘is sakė: „Kiekvienas vyras žino, kad jei pasakys savo žmonai, kaip gerai ji atrodo su praėjusiais metais pirkta suknele ir kaip ji jai tinka, tai ji niekados neiškeis tos suknelės į pirktą pastarojoje Paryžiaus mados savaitėje“. Komplimentai daro stebuklus, o žmogui būdinga į gerumą atsakyti gerumu. Todėl niekados nepamirškite priminti partnerei, kad ji – žavinga, patraukli, mylima ir geidžiama lovoje. Tai labai sustiprins jos meilę jums.

Štai vyrams svarbiau įsitikinti dėl savo seksualinių sugebėjimų. Todėl moteris neturėtų kritikuoti jo seksualinių sugebėjimų, neturėtų teigti, kad mylimasis nėra aistringas. Jį reikia girti ir skatinti, pirmai progai pasitaikius.

Kaip aptarti sekso klausimus, jei negalima kritikuoti?

Trūkumų aptarinėjimas turėtų vykti neutralioje erdvėje, bet tikrai ne lovoje. Tai kas jums nepatinka, pasakykite aptakia forma, kad nepaveiktų partnerio savivertės. Pavyzdžiui, „mums visada buvo labai gerai. Tik štai pastaruoju metu...“

Kalbėkite su vyru lengvai, minkštai, tačiau tiesiai. Vyrai mėgsta konkretumą. Štai su moterimis patartina bendrauti jausmų kalba. Tiesmukiška kalba joms per daug šalta ir nesuprantama. Lovoje nereikėtų:

1. Derėtis, atvirai manipuliuoti seksu, po lytinio akto sakyti: „Kada ketini skirtis su žmona?“, „Kada galų gale susituoksime?“, „Jokio sekso, kol nepasitaisysi“ ir panašiai. Seksas – tai ne prekiavimas savo kūnu.

2. Kritikuoti savo kūną arba perdėtai rūpintis jo išvaizda ir higiena.

3. Perkelti ant partnerio atsakomybę dėl savo orgazmo.

4. Kiekvieną kartą parodyti, kad nemėgstate sekso. Jei dėl kokių nors priežasčių nenorite ar negalite santykiauti, aptarkite tai su partneriu iš anksto.

5. Vengti rodyti iniciatyvos. Vyrams bus labai maloni staigmena, jei moteris parodys iniciatyvą.

6. Nuolat vengti preliudinių glamonių.

Problema – aršus konfliktas

Judu ką tiktai susipykote, tikėtina, nepagailėjote vienas kitam karčių ir žeminančių žodžių, ilgai ginčijotės, bet taip ir neatradote sprendimo. Praėjo kiek laiko ir jis ženklais parodė, kad nori mylėtis. Kokia turėtų būti moters reakcija?

Norėdama nesugadinti savo teigiamo požiūrio į seksą, pasakykite vyrui, kad dar neatėjo laikas, kad jūs vis dar pykstate, esate įsižeidusi ir pasirengusi paleisti lėkštę jam į galvą. Bet, nepaisant to, labai jį mylite ir bus geriau, jei intymų artumą perkelsite rytdienai.

Galima net pasakyti, kad nenorite apsimetinėti lovoje ir vaizduoti patenkintą. Tai būtų nesąžininga ne tik jo, bet ir savo atžvilgiu.

Problema – nuovargis

Jūs visą dieną plušote darbe, stovėjote eilėse, kol pirkote produktus, vakare ruošėte vakarienę, skalbėte, tikrinote vaikų pamokas ir galų gale einate miegoti. Tačiau netrukus išgirstate jo gilų kvėpavimą, ir mažiausiai lauktus žodžius: „Mieloji, aš taip pasiilgau ir noriu tavęs“.

Bet kokį atsisakymą mylėtis vyras priima kaip asmeninį įžeidimą. Tačiau jūs omenyje turėjote visai ką kita? Norėdama išvengti nesusipratimų mandagiai pasakykite, kad esate labai pavargusi, bet vis tiek jį labai mylite ir paprašykite, kad rytoj jis jums padėtų. Problema – prasta higiena

Sunku įsivaizduoti intymius santykius su partneriu, kuris nesirūpina savo higiena: retai prausiasi, keičia apatinius, skutasi ir nuo jo sklinda nemalonus kvapas.

Tokiu atveju paliečiamos trys problemos: higienos nebuvimas gali sukelti ligas, savęs negerbimas ir abejingas požiūris į partnerės jausmus. Yra du prastos higienos problemos sprendimo būdai:

1. Pamėginkite į situaciją pažvelgti su humoru. Jei vyras kiekvieną kartą nepuola po dušu, padovanokite jam muilą ir dezodorantą arba išmaudykite pati. Bus labai erotiška, svarbu, kad nepriprastų prie to. Jei išėjęs iš tualeto nenusiplauna rankų, pakabinkite priminimą eilėmis. Jeigu nepadeda nešvarių drabužių kur reikia, pakabinkite krepšinio lanką virš pintinės su nešvariais skalbiniais.

2. Galų gale imkitės kategoriškų veiksmų: „Nėra higienos – nėra sekso“. Paaiškinkite, kad tokie dalykai sugadina nuotaiką ir kad jūs neketinate apsimetinėti, jog viskas gerai. Tačiau nepamirškite pasakyti, kad jūs su malonumu lauksite artumo, jei jis pas jus ateis po dušo ir švariai nusiskutęs.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.