Veiksminga dieta pagal bioritmą

Dietos principai

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 6, 2012, 8:03 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:48 PM

Dietos principai

1. Svarbiausias hormonas - insulinas

Šios dietos pagrindas - sudaryti savo valgiaraštį priklausomai nuo paros laiko. Angliavandeniais turtingi maisto produktai padidina insulino kiekį kraujyje. Dieną jis pavirsta energija, o naktį - riebalais. Dėl to angliavandenius - kruopas, bulves, duonos gaminius, makaronus - vartokite per pusryčius ir pietus, o vakare jų reikia vengti. Tuomet organizmas galės ramiai deginti susikaupusius riebalus.

2. Nevaržykite savęs

Rytą reikia pasistiprinti taip, kad jėgų pakaktų visai dienai. Bet po to reikia palūkėti 5 valandas iki pietų ir neužkandžiauti. Tie, kurie nesusilaikys, rizikuoja padidinti insulino kiekį kraujyje, tuo pačiu užkirsdami kelią riebalams sudeginti. Na, o ištvermingieji gali save„apdovanoti“ gerais pietumis.

3. Leistinas angliavandenių kiekis

Paskaičiuokite kiek angliavandenių jums galima suvartoti vieno valgymo metu nepadarius žalos figūrai. Tuo tikslu pasisverkite ir užrašykite savo adresą. Po to šį rodiklį padalinkite į kvadratu pakeltą savo ūgį metrais. Pavyzdžiui, jei jūsų svoris 86 kilogramai, o ūgis 164 cm. vadinasi, 86: (1,64m x 1,64m) lygu 32. Jei gauta suma viršyja 30, per vieną valgymą galima suvartoti iki 75 gramų angliavandenių. Ne daugiau! Jei žemiau 30 - iki 100 gramų. Vakarienės metu visiems rekomenduojama suvartoti ne daugiau 20 gramų angliavandenių.

Per pusryčius valgykite kiek širdis geidžia

Rytą leidžiama valgyti angliavandeniais turtingą maistą: tai gali būti dribsniai, duona, sviestas, marmeladas ar vaisiai. Bet suvartoti ne daugiau 75-100 gramų angliavandenių, priklausomai nuo skaičiavimo metu gautos sumos. Leidžiama ir nedidelė porcija augalinio baltymo, kurio, pavyzdžiui, turi sojos produktai ar riešutai. Ir nepamirškite daug gerti skysčių..

Pietaukite kaip karalienė

Pietų metu leidžiama praktiškai viskas: angliavandeniai, riebalai ir baltymai. 11-16 val. visus į maistą įeinančius produktus organizmas gerai suvirškina. Tam, kad galvos smegenys ir raumenys pakankamu energijos kiekiu būti aprūpinti antrai dienos pusei, organizmui vėl reikalingi reikalingi 75-100 gramų angliavandenių. Be viso to galima valgyti visas daržoves, mėsą, kiaušinius, žuvį, sūrį ir net palepinti sava šokolado gabalėliu ar pyragaičiu.

Prie vakarienės stalo būkite santūrios

Vakare padėkite savo organizmui pasirengti liesėjimo procesui miego metu. Suvalgykite omletą ar neriebios varškės. Šie produktai turtingi baltymais ir gerai pasotina organizmą. Tai labai svarbu, nes bado jausmas - pagrindinis bet kokios dietos priešas. Kai esame alkani, organizmas „įjungia“ ekonomijos režimą, vadinasi blokuoja riebalų sudeginimą. Jei valgome baltymais turtingą maistą vyksta priešingas procesas - riebalai pradedami sudeginti.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.