Ką daryti, kad visuomet būtumėte geidžiama?

Psichologai ir seksologai nusprendė atlikti tyrimą ir išsiaiškinti, kokie moterų bruožai ypatingai erzina vyrus ir kaip atrasi raktelį į vidinį stipriosios lyties atstovų pasaulį.

Vyrų nepasitenkinimą sukelia septyni moterų elgesio tipai.<br>123rf
Vyrų nepasitenkinimą sukelia septyni moterų elgesio tipai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2012, 9:55 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:08 PM

Pasirodo, kad vyrų nepasitenkinimą sukelia septyni moterų elgesio tipai.

Kritikė

Esate pasirengusi nuolat kalbėti apie sutuoktinio ar partnerio trūkumus arba neteisingus (jūsų požiūriu) jo poelgius ar sprendimus. Dievinate narstyti kaulelius visiems – vyrams ir moterims, draugams ir atsitiktiniams praeiviams. Ir net esate pasirengusi kritikuoti tai, kas jam „švenčiausia“ – jo mamos trūkumus!

Kaip reikėtų elgtis?

Norite pasakyti, kad jis – ištižėlis, lepšis? Prašom. Bet būkite diplomatė: „Brangusis, esi toks talentingas, protingas (nešykštėkite epitetų!), kodėl gi tai nepadarius štai taip“. Bet, aiškindama savo prašymą, jokiu būdu nevartokite žodžių, kurie įžeistų jo savimeilę, pavyzdžiui, „Tu – kvailas, nemokša, tinginys“.

Nelaimingoji

Jūsų akys visada pilnos ašarų, jūsų nesupranta, nevertina, pastoviai išduoda, nekviečia ten, kur norisi patekti. Apskritai paėmus, prieš jus nusiteikęs visas pasaulis. Niekas nesugeba įvertinti jūsų gilaus dvasinio pasaulio ir subtilios sielos.

Kaip reikėtų elgtis?

Atminkite: nuo amžinai raudančios moters vyrui norisi sprukti, net jei jie abu yra negyvenamoje saloje. Išeitis viena: keiskitės. Išlaikyti mylimąjį gailesčiu galima, bet tik labai trumpam laikui.

Egzaltuota

Iš jūsų visada liejasi emocijos, jums reikalingi begaliniai apsikabinimai ir pakštelėjimai į veidą (pavadinti juos bučiniais būtų sudėtinga). Nesugebate patylėti net 10 minučių – pastoviai, entuziastingai ir susižavėjimu apie kažką tauškiate.

Kaip reikėtų elgtis?

Nuo tokios moters vyrui taip pat greitai norisi pasprukti. Stenkitės suvaldyti savo emocijas, kalbos srautą, antraip liksite viena.

Pamišusi dėl apsipirkimų

Esama vyrų, pasirengusių moteriai, kuri dievina vaikščioti po prekybos centrus, palaikyti draugiją. Jūsų išrinktasis priklauso tokiems „ištvermingiesiems?“ Tai – maloni išimtis. Kitoms gi dailiosios lyties atstovėms pravartu atsiminti, kad džentelmenai nepakenčia, kai juos verčia tai daryti. Juos išveda iš kantrybės ir susierzinimą kelia begaliniai prisimatavimai ir klausimai: „Na, kaip tau? Ar patinka?“ Ir jei pradžioje jis, apsvaigęs nuo naujų jausmų, dar sugeba ištverti šį bandymą, juo toliau, juo labiau nepakeliama jam tampa ši našta.

Kaip reikėtų elgtis?

Po parduotuves, prekybos centrus vaikštinėkite su drauge, seserimi, kolega. Tik nes su partneriu.

Prielipa

Siekiate visada būti šalia. Esate įsitikinusi, jog turite teisę apie mylimąjį žinoti viską ir dar daugiau. Būtinai paklausiate, kas jam skambino, kam jis rašė, kur buvo ir t.t. , net jei matote jo nenorą atsakinėti.

Kaip reikėtų elgtis?

Partnerį, mylimąjį paleisti, vaizdžiai sakant, nuo pavadėlio. Tegu įkvepia gurkšnį šviežio, gryno oro, lai turi savo privačią „teritoriją“. Stipriosios lyties atstovą kategoriškai draudžiama laikyti narve, net ir apgaubus meile ir švelnumu.

Moteris su telefono rageliu rankoje

Nesvarbu su kuo bendraujate, svarbus pats procesas ir laikas. Valandą, dvi ir net tris. Ir net jei mylimasis, partneris skaito spaudą, knygą ar žiūri televizorių, jūsų plepėjimą telefonu jis vertins kaip nepagarbą jam, jo asmeniui, nesidomėjimą juo ir pan.

Kaip reikėtų elgtis?

Nekalbėkite telefonu, kai jis namuose. Juk geriau su pašnekovu (mama, drauge, kolega ir t.t.) susitikite ne namuose ar pakvieskite į svečius – į tai vyrai žiūri kur kas paprasčiau.

„Tuščiavidurė“

Esate daili, seksuali, traukiate dėmesį ir mokate sugundyti. Vyrą sužavėsite, bet neilgam. Miela „tuščiavidurė“ po kurio laiko pradeda stipriai erzinti stipriosios lyties atstovą.

Kaip reikėtų elgtis?

Nuolat tobulėti – skaityti, mokytis, ugdyti save!

Ir dar vienas patarimas: stebėkite mylimąjį tam, kad išsiaiškintumėte kokie jūsų bruožai ar elgesys jam ne itin patinka. Padarykite išvadas ir pakoreguokite savo elgesį. Kam? Juk, kaip mano daugumas moterų, išrinktasis turi ją mylėti tokią kokia ji yra, – su visais jos trūkumais.

Neturi! Jei norite išsaugoti meilę ilgam, gludinkite savo elgesį. Juk rimti santykiai – visada didžiulis, sunkus darbas.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.