Ko Kalėdoms nori skirtingo amžiaus vaikai?

Penkiamečiai mielai žaidžia su lėlėmis ar minkštais žaislais, tačiau jiems augant, kinta ir poreikiai. 6-12 metų vaikams mieliausia dovana yra planšetinis kompiuteris, mobilusis telefonas arba muzikos grotuvas. Tokius duomenis pateikia įvairios tyrimų kompanijos, vienu balsu tvirtinančios, kad nudžiuginti šiuolaikinį vaiką įmanoma tik nupirkus jam elektronikos, pageidautina - „Apple“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Dec 7, 2012, 3:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:25 PM

Internetinė svetainė christmasgifts.net, kurioje galima užregistruoti savo norus Kalėdų seneliui, pateikia tokius duomenis apie skirtingo amžiaus vaikų norus:

2-5 metų vaikai labiausiai nori lėlių, minkštų žaislų, dviračių ir drabužių.

6-7 metų vaikai vis dar nori lėlių ir žaislų, tačiau į pageidavimų sąrašo apačią jau patenka „Nintendo“ žaidimų kompiuteris. Taip pat nemažai tokio amžiaus vaikų norėtų mažo šuniuko.

8-11 metų vaikai daugiausia Kalėdų Senelio prašo elektroninių prietaisų - „Wii“, „Nintendo“ žaidimų kompiuterių, mobiliųjų telefonų ir „iPod“ muzikos grotuvo.

12-14 metų vaikai nori kitokių elektronikos prietaisų, skirtų ne tiek žaidimams, kiek saviraiškai. Jie nori vaizdo kamerų, fotoaparatų, nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių, taip pat nemažai tokio amžiaus vaikų jau pageidauja ir grynųjų pinigų.

Vaikų norai panašėja, o tėvai tenori išsimiegoti

Įmonės „Duracell“ atlikta apklausa parodė, kad mažų berniukų ir mergaičių norai kuo toliau, tuo labiau panašėja.

Abiejų lyčių vaikai pastaraisiais metais pradėjo pageidauti vis daugiau elektronikos. Tą norą paskatina ir tėvai, kurie ne tik parodo pavyzdį nuolat stebeilydami į televizoriaus ar kompiuterio ekraną, bet ir mano, kad elektroniniai prietaisai padės nuraminti vaikus.

Toje pačioje apklausoje paaiškėjo, kad 60 proc. tėvų mieliau perka tokias dovanas, kurios „nuramina“ vaikus ir duoda jiems laiko ramiai pasidžiaugti švente ir atostogomis.

Vienvaldis lyderis JAV - „Apple“

Remiantis „Nielsen“ atliktu tyrimu, 6-12 metų amerikiečių vaikai dovanų gauti labiau nori „Apple“ produkcijos nei bet kokių kitų prietaisų ar žaislų.

Maždaug pusė vaikų Kalėdoms nori naujojo „iPad 4“, o 36 proc. rinktųsi mažesnį jo giminaitį - „iPad Mini“.

Garbingas vietas norų sąrašuose taip pat užima muzikinis grotuvas „iPod“ ir telefonas „iPhone“ (jų norėtų atitinkamai 36 ir 33 proc. vaikų).

Taip pat vaikai pageidauja ir žaidimų kompiuterių. Tarp trokštamiausių patenka „Wii U“, „Nintendo DS“, „Xbox 360“ ir „PlayStation 3“ žaidimų konsolės.

Lietuviai tėvai mažiems vaikams perka Meškiną Pasakorių 

Lietuvoje vaikai taip pat vis dažniau nori elektronikos, tačiau patys mažiausi vis dar iš tėvų gauna „tradicinius“ žaislus.

Vaikiškų prekių parduotuvių tinklo „Limpopo“ duomenimis, tėvai vaikams perka mokomuosius žaidimus, konstruktorius.

Taip pat populiarus yra Lietuvos rinkai pritaikytas pasakas sekantis žaislas „Meškinas Pasakorius“.

„Per 2011 metų kalėdinę prekybą daugiausia pardavėme mokomųjų šuniukų, įvairių „Lego“ konstruktorių, stalo žaidimų, mašinėlių. Šiemet pirmoje vietoje pagal pardavimą užima mūsų užsakymu sukurtas žaislas Meškinas Pasakorius. Tai žaislas, kuriame įrašytos penkios tikrai lietuviškos pasakos, kurios pasakojamos žinomo lietuvių aktoriaus balsu“, - pasakojo „Limpopo“ mažmeninės prekybos vadovė Violeta Kalvelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.