Nustatyti bendri neištikimų vyrų veido bruožai

Vakarų Australijos universiteto mokslininkai išsiaiškino, kad moterys sugeba nustatyti neištikimybę vos pažvelgusios į vyro fotografiją. Mokslininkai surinko 200 vyrų savanorių grupę ir nufotografavo juos. Taip pat tyrėjai pasiteiravo, kiek jų laiko save patraukliais ir ar buvo kada nors neištikimi, rašo „Zee News“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 7, 2012, 8:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:45 PM

Таip pat mokslininkus domino, ar jie turėjo artimų ryšių su žmogumi, kuris tuo pačiu metu palaikė artimus santykius su kitu žmogumi. Paaiškėjo, kad dauguma vyrų ne itin vertino monogamiją.

Vėliau visų šių vyrų fotografijos buvo parodytos 68 moterų grupei. Jos turėjo nustatyti, kurie vyrai yra ištikimi, o kurie ne. Daugumai moterų pavyko įvykdyti šią užduotį. Buvo nustatyta, kurie bruožai yra tiesiogiai susiję su neištikimybe: plati pasmakrė, kvadrato formos galva, išsišovę skruostikauliai.

Tos pačios fotografijos buvo parodytos vyrams, tačiau jiems gerokai sunkiau sekėsi įveikti užduotį.

Tyrimo vadovės, profesorės Leigh Simmons tvirtinimu, evoliucija lėmė, kad moterys geriau atpažįsta neištikimybės požymius, nes jos bijodavo prarasti vyrą: šeimos maitintoją ir gynėją. Tai – biologinis mechanizmas, įsitvirtinęs moters prigimtyje.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.