Šiauliuose sužibo Kalėdų eglės

Penktadienį Šiauliuose viena po kitos įvairiose miesto vietose sužibo Kalėdų eglės.

Sužibo Kalėdų miestelio eglė.<br>R. Viktus
Sužibo Kalėdų miestelio eglė.<br>R. Viktus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Dec 7, 2012, 9:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 7:13 PM

Popietę šventinės eglės buvo įžiebtos Rėkyvoje ir Lieporių mikrorajone, o vakare puošnios žaliaskarės sužibo miesto centre – Prisikėlimo aikštėje ir Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare, prie P. Višinskio paminklo.

Centre esančių eglių įžiebimo šventė vakare prasidėjo nuo teatralizuotos eisenos pėsčiųjų bulvaru.

17 val. 30 min. nuo Didždvario gimnazijos patraukę šventinės eisenos dalyviai pasuko į Prisikėlimo aikštę, kur buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė.

Šią per keturis dešimtmečius iki 15 metrų jų kieme išaugusią žaliaskarę miestui dovanojo šiuo metu Anglijoje gyvenantys šiauliečiai Vanda ir Arūnas Jakubkos.

Kalėdinių renginių traukos centru iki šiol buvusi Prisikėlimo aikštė šiemet žmonių antplūdžio turėtų sulaukti tik sutinkant Naujuosius metus, kai čia susirinks šventiniais fejerverkais pasigrožėti panorę šiauliečiai.

Kalėdų dvasią šiauliečiams ir miesto svečiai turėtų skleisti Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvare, prie P. Višinskio paminklo esančiame skvere įsikūręs Kalėdų miestelis, į kurį galiausiai ir patraukė šventinės eisenos dalyviai.

Šiame skvere pastatytą eglę dovanojo Šiaulių profesinio rengimo centras. Eglė buvo papuošta šio centro moksleivių pagamintais naujamečiais žaislais.

Į Kalėdų eglės įžiebimo šventę ir Kalėdų miestelio atidarymą atėjusius šiauliečius linksmino ir sušalti neleido jiems koncertavę dainavimo studijos „Svirplys“ ir Lauros studijos vaikai, mušamųjų ansamblis „Ritmas kitaip“. Įžiebus eglę prasidėjo grupės „Pikaso“ koncertas.

Kalėdų miestelyje šventės ir linksmybės tęsis iki gruodžio 28 dienos. Čia bus dainuojama, šokama, žaidžiama su Kalėdų seneliu, vyks prekyba rankdarbiais, maistu, karšta arbata, vynu.

Kalėdų miestelyje bus prekiaujama mediniuose nameliuose, kuriuos pagamino Dariaus Beconio įmonė. Šis Šiauliuose pėsčiųjų bulvare įkurtas Kalėdų miestelis turėtų būti panašus į Kalėdų miestelius Vokietijos ar Italijos miestuose.

Šventiniams renginiams pasirinkti ne centrinę Prisikėlimo aikštę šiemet Šiauliuose nuspręsta tikintis, kad pėsčiųjų bulvare įkurtas Kalėdų miestelis bus jaukesnis ir pritrauks daugiau žmonių.

Be didžiosios Kalėdų miestelio eglės centrinę pėsčiųjų bulvaro dalį pagražino ir eilė Šiaulių miesto vaikų darželių auklėtinių puoštų eglučių.

Kalėdinių eglių įžiebimo ceremonija Šiauliuose prasidėjęs šventinių renginių ciklas truks beveik mėnesį ir baigsis jau kitų metų sausio 6-ąją Trijų karalių eitynėmis Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.