Sukurta lėlė, įtikusi vaikų psichologams

Ilgą laiką tėvai ir vaikų psichologai kaltino kompanijas, gaminančias barbes, propaguojančias seksualumą tarp mergaičių. Dabar, panašu, padėtis pradeda keistis. Rinkoje pasirodė lėlė „Lottie“. Anot jos kūrėjų, jiems pavyko parodyti teisingą ir sveiką požiūrį į kūną, rašo „The Age“.

"Lottie" atrodo lyg 3-4 metų mergaitė.<br>lottie.com
"Lottie" atrodo lyg 3-4 metų mergaitė.<br>lottie.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-07 23:20, atnaujinta 2018-03-14 19:08

Ant lėlės veido nematyti makiažo, jos liemuo – normalios apimties, aprengta vaikiško modelio suknele, o ant kojų – žemakulniai bateliai. Akivaizdu, kad tai 3-4 metų mergaitė, o ne seksuali mergina. Šias lėles gamina britų įmonė „Arklu“. Anot gamintojų, šių lėlių paklausa turėtų augti.

Įdomu tai, kad lėlės „Lottie“ kūrime aktyviai dalyvavo britų psichologai, besispecializuojantys psichologijos problemose, susijusiose su požiūriu į savo kūną. „Lottie“ šūkis: „Būk drąsi, būk kovinga, būk pati savimi“. Taigi, naujoji lėlė – tai puiki alternatyva lėlėms su netikroviškomis figūromis, iššaukiančiais drabužiais, tatuiruotėmis, auskarais ir panašiai.

„Nebūna taip, kad mergaitė nekęstų savo kūno nuo pat gimimo. Tai mes mokome vaikus nekęsti savęs. Ši lėlė parodo, kad tavo kūnas normalus“, – sakė psichologė Louise Adams.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.