Ar gali vyras ir moteris būti tik draugai?

Šiuo klausimu yra įvairių nuomonių, o kaip parodė Jeffrey A. Hall tyrimas, net ir pačios lytys linkusios tarpusavyje nesutarti. Moterys tiki platoniška meile ir ja pasinaudoja tik jei jų dabartiniams santykiams iškyla grėsmė.

Mokslininkų teigimu, tiek įsipareigoję, tiek vieniši vyrai dažniau nori užmegzti romantinius santykius su savo draugėmis nei jos su jais.<br>123rf
Mokslininkų teigimu, tiek įsipareigoję, tiek vieniši vyrai dažniau nori užmegzti romantinius santykius su savo draugėmis nei jos su jais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

"Psichologija Tau"

Dec 12, 2012, 4:49 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:34 PM

Vyrai į priešingos lyties drauges žvelgia kaip į potencialias partneres, nesvarbu, kad nekalta draugystė tęsėsi dar nuo vaikystės laikų. Atrodo, giliai įsišaknijusiam poravimosi instinktui vyrai negali atsispirti.

Mokslininkų teigimu, tiek įsipareigoję, tiek vieniši vyrai dažniau nori užmegzti romantinius santykius su savo draugėmis nei jos su jais.

Be to, stiprioji lytis klaidingai manė, kad ir jų draugės nori to paties. Tiek vienišos, tiek įsipareigojusios moterys buvo vienodai susidomėjusios savo draugais, tačiau turinčios partnerį dailiosios lyties atstovės norėjo romantinių santykių tik jei jos nebuvo patenkintos dabartiniais. Moterys taip pat buvo mažiau susidomėjusios įsipareigojusiais draugais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.