Kliūtys, kurios trukdo vyresnio amžiaus moterims surasti savo meilę

Jei visai neseniai atrodė, kad turėjote apsčiai laiko savo antrosios pusės paieškoms, dabar su siaubu pagalvojate, kad gyvenimas praeina pro šalį, o meilės kaip nėra, taip nėra, – rašo socialpsychology.org. Vis dėlto tikrai meilei netrukdo nei amžius, nei išvaizda, nei išsilavinimas. Žmonės patys susikuria kliūtis. Pirmiausiai, tai jo paties psichologinis nusiteikimas, nepasirengimas naujiems santykiams, uždarumas ir savo poreikių nesupratimas.

Žmonės patys susikuria sau kliūtis. Geriausias patarimas - pasitikėti savimi!<br>123rf
Žmonės patys susikuria sau kliūtis. Geriausias patarimas - pasitikėti savimi!<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-13 21:17, atnaujinta 2018-03-14 15:51

Todėl užduokite sau šiuos klausimus: kas trukdo jums susirasti savo antrąją pusę? Galbūt „įstrigote“ jaunystės maksimalizme? Galbūt keliate per daug griežtus reikalavimus potencialaus partnerio atžvilgiu?  

Jūsų lūkesčiai:

1. Gyvenimo džiaugsmas, nauja meilė arba įsimylėjimas.

2. Supratimas.

3. Jaukūs namai.

4. Poreikių realizavimas. Tarp jų – poreikis dovanoti savo meilę.

5. Kokybiškas šeimyninis poilsis.

6. Antrosios pusės palaikymas bet kuriose gyvenimo situacijose.

Kas jums trukdo?

Įprastai vyresnėms moterims už nugaros lieka bent viena nenusisekusi santuoka arba keletas nelaimingų meilės romanų. Nusivylimas ankstesniais santykiais neretai tampa rimta kliūtimi naujuose santykiuose. Todėl šiuo atveju vertėtų daugiau padirbėti su savimi ir paanalizuoti: kodėl santuoka iširo? Kur buvo jūsų kaltė? Kaip reikia elgtis, kad ir kiti santykiai nesibaigtų taip pat?

Vyresnio amžiaus moterys mano, kad nepadoru susipažinti su vyrais gatvėje, kavinėje ar internete. Nerodant iniciatyvos ne viena meilė gali praeiti pro šalį. Todėl nereikėtų laukti pirmo žingsnio iš vyro pusės. Kas nutiks blogo, jei paskelbsite visam pasauliui, kad norite mylėti ir būti mylima? 

Per ilgus metus vieniša moteris tampa pernelyg atsargi: ji vengia flirtuoti, koketuoti, bijo išsiduoti esanti aistringa arba kaip nors kitaip pateikti save netinkamu kampu.

Jei moteris nesižavi savimi, vadinasi, jos menka savivertė. Kaip tai įveikti? Geriausias būdas – daryti tai, kas teikia didžiausią malonumą ir negailėti sau bei aplinkiniams teigiamų emocijų.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.