Sukurtas ištirpstantis moteriškas prezervatyvas

Vašingtono universiteto (JAV) mokslininkų atradimas atkreipė pasaulio žiniasklaidos dėmesį. Tyrėjų grupė, vadovaujama daktaro Camerono Bollo, pranešė, kad jie sukūrė moterišką prezervatyvą, ištirpstantį kūne ir apsaugantį nuo nepageidautino nėštumo. Taip pat prezervatyvas apsaugo nuo ligų, perduodamų lytiniu keliu, rašoma plosone.org.

Mokslininkai sukūrė prezervatyvus, kurie greitai ištirpsta moters kūne, tačiau apsaugo nuo nėštumo ir lytiniu keliu plintančių ligų.<br>123rf
Mokslininkai sukūrė prezervatyvus, kurie greitai ištirpsta moters kūne, tačiau apsaugo nuo nėštumo ir lytiniu keliu plintančių ligų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2012, 9:17 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:51 PM

Prezervatyvo prototipas sukurtas iš nano medžiagos, kurių diametras mažiau nei 100 nanometrų. Į naujo gaminio sudėtį taip pat įeina ir hormoniniai kontraceptyvai bei priešvirusiniai preparatai. Tyrėjai pažymėjo, kad nei viena iš dabar esančių kontracepcijos preimonių neturi tokios patikimos apsaugos.

Anot mokslininkų, prezervatyvas ištirps kūne per kelias minutes. Vis dėlto jis ilgiau apsaugo moterį nuo nepageidautino nėštumo ar venerinių ligų pavojaus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.