Vyrų paslaptys, kurių moterims nevalia žinoti

„Būk vyras – neverk“, – visi žinome šį posakį. Tačiau, priešingai nei visuomenė mano, tikri vyrai irgi verkia. Tai pripažįsta tinklaraštininkas Rich Santos. Jis – protingas ir linksmas vyrukas, taip pat kaip ir kiti vyrai bandantis suprasti moteris. Be to, Rich nuolat pasidalina savo apmąstymais apie vyrų ir moterų santykius, viešai rašo savo pasimatymų dienoraštį. Jis – tai vyriška Bridžita Džouns. Šį kartą R. Santos nusprendė užsitraukti savo bičiulių nemalonę ir atskleisti, vyrų paslaptis, kurių moterims žinoti nevalia.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 14, 2012, 1:30 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:29 PM

Mums patinka prisiglaudimai ir apsikabinimai. Žinoma, viskas priklauso nuo nuotaikos ir aplinkos. Juk taip gera ir ramu gulėti kieno nors glėbyje, klausantis muzikos ar žiūrint televizorių. Nuostabu girdėti mylimojo alsavimą, jausti jo širdies plakimą. Gulėdami lovoje šalia mylimo žmogaus mes jaučiamės saugūs.

Lovoje mes esame tylūs. Vyrai mano, kad konfidencialumas gali išspręsti beveik visas problemas. Jūs galite padaryti baisą klaidą, bet tol, kol kantriai tylėsite, ji susitvarkys. Tai gali paaiškinti, kodėl mes tokie nekalbūs sekso klausimais, bet mes elgiamės taip, kaip esame išmokyti.

Įkaušti per pasimatymą – nėra puiki idėja. Kai kurie žmonės išgėrę kardinaliai pasikeičia. Pažinties pradžioje nepiktnaudžiaukite stipriaisiais gėrimais. Alkoholis turėtų padėti vystytis pažinčiai, bet ribų nevertėtų peržengti.

Ryškus makiažas mūsų neįaudrina. Aš visada buvau iš tų, kurie mėgsta natūralumą. Jei mergina makiažą naudoja saikingai, rezultatas gali būti magiškas. Tačiau per didelis kiekis dažų ir spalvų gali mus atbaidyti.

Mes verčiame save kurti šeimas. Dažnai man moterys pasakoja, kad jos jaučia spaudimą susitupėti. Šiuo atžvilgiu aš nejaučiu spaudimo, tačiau suvokiu, kad mano žavesys po kiek laiko išblės tarsi rūkas.

Be abejonės, smagu būti vienu iš tų vaikinų, kurie dar nesurado gyvenimo meilės. Vis dėlto aš dažnai užduodu sau klausimą: „Kas man negerai?“

Jūs niekada nesuprasite mūsų aistros sportui. Žinau, kai kurios moterys myli sportą, tačiau ar jos yra jo apsėstos taip kaip mes?

Aš kasdien skaitau apie sportą. Dažnai pagaunu save pasakojantį apie koledžų komandas savo seserims. Aišku, moteris nėra prastesnė ar kvailesnė už vyrą. Ji taip pat gali suprasti visas sporto subtilybes. Visgi aš netikiu, kad moterys gali būti apsėstos tokios aistros sportui, kaip vyrai yra apsėsti.

Jūs nesate vienintelės, kurioms reikia laiko atsigauti po santykių nutraukimo. Išsiskyręs su mergina aš apsipirkinėjau. Nauji drabužiai man padėjo pasitikėti savo jėgomis. Taip pat mane veikė socialinis apsipirkimo aspektas. Juk ką nors rinkdamasis ar pirkdamas turėjau bendrauti su aplinkiniais.

Seksas duše yra pervertinamas. Vieną kartą išbandžiau seksą duše, tačiau buvo labai nepatogu. Mano kojos slydo, įvairi dušo įranga spaudė mano ir partnerės kūną. Realybėje tai yra daug sunkiau nei skamba.

Kartais mes manome, kad jūs esate pamišusios. Vis dėlto šitaip elgiamės tik todėl, kad taip gyventi yra paprasčiau. Kai pirmą kartą pamaniau, kad moteris yra „pamišusi“, mano gyvenimas pasidarė lengvesnis. Daugiau man niekada nebereikėjo racionaliai analizuoti moterų veikslų.

Reikėtų pabrėžti, kad mes iš tiesų nemanome, jog moterys yra beprotės. Mes taip tik sakome, nes tada išvengiame ilgų apmąstymų.

Palikite savo emocinį „bagažą“ prie durų. Vaikinai džiaugiasi galėdami padėti savo merginoms išspręsti emocines problemas. Tačiau, jei jas atskleisite draugystės pradžioje, vaikinas pašiurps.

Mes bijome įsipareigojimų. Įsipareigojęs merginai aš pripažįstu, kad ji yra tobula ir pasaulyje nėra jokios kitos moters, kuri man tiktų. Įsipareigojimas reiškia, kad aš atradau savo sielos draugę ir esu tvirtai įsitikinęs, kad niekada nežengsiu žingsnio atgal. Nežinau, ką mano kiti vaikinai, tačiau man tai yra didžiulė našta.

Miegamajame būtina pasitikėti savo jėgomis. Aš iškart pastebiu, kai lovoje merginai trūksta pasitikėjimo savimi. Tai mane blaško ir priverčia jaustis nemaloniai. Geriausias dalykas – elgtis taip, lyg turėtumėte patirties. Taip pat neuždavinėkite klausimų. Iš patirties sakau, kad šis būdas visuomet suveikia ir kitose gyvenimiškose situacijose.

Kalbėdami nešvankiai mes jaučiamės labai nesaugiai. Jeigu aš su mergina suguliau, neleisiu savo kvailai burnai sugadinti mūsų santykių. Yra daug netinkamų dalykų, kuriuos aš galiu pasakyti. Mažiausia, ko man reikia, tai suteikti merginai progą aptarinėti su draugėmis mano elgesį.

Kartais mes tikrai kaltiname priešmenstruacinį sindromą (PMS) dėl jūsų blogos nuotaikos. Tačiau, jeigu mes esame pakankamai gudrūs, garsiai to niekada nepasakysime. Sakau nuoširdžiai, kartais moters pyktis atrodo sąlygotas hormonų. Pavyzdžiui, tą patį dalyką pasakau merginai du kartus. Rezultatas – vieną kartą ji juokiasi, o po savaitės yra pasiruošusi nukąsti man galvą.

Nors manau, kad tai PMS pasekmė, išmokau nepabloginti situacijos ir garsiai to nepasakyti.

Mes pavydime, nes nepasitikime savimi. Jei vaikinas jaučiasi nenusipelnęs merginos, kuri su juo susitikinėja, jis labai greitai gali užsiplieksti pavydu.

Mes pastebime, ką jūs vilkite. Įsitikinkite, kad jūsų apranga tai veiklai, kuria rengiamės užsiimti. Pavyzdžiui, aš neisiu su mergina pasivaikščioti, jei ši avės aukštakulnius batelius.

Seksas paplūdimyje? Ačiū, bet ne. Jūra yra labai romantiška, tačiau mylėdamasis vandenyje aš labai jaudinčiausi. Juk čia knibždėte knibžda įvairių padarų.

Galbūt vertėtų rinktis kopas? Jokiu būdu! Smėlis gali patekti bet kur. Juo labiau, kad seksas ant smėlio yra nepatogus ir net skausmingas. Aš mieliau renkuosi patogų namelį pajūryje. Juk jame patogu ir galima klausytis bangų mūšos.

Mes visada atkreipiame dėmesį į kitas merginas (net jei esame įsipareigoję). Atleiskite, tačiau mes visada pastebime seksualias merginas. Tikiuosi, kad dauguma mūsų tai daro visai nepastebimai. Tačiau vis tiek mes nužvelgiame kiekvieną mielą merginą. Blogiausia, jei jūsų jaunesnioji sesuo ar geriausia draugė taip pat yra seksuali. Mes tikrai nužiūrinėsime ir ją.

Kartais mums patinka, kai mums vadovaujama. Viena iš priežasčių, kodėl mes nenorime įsipareigoti, yra ta, kad mes nenorime, jog mums kas nors nurodinėtų. Vis dėlto, jokia čia paslaptis, kad kartais vyrams patinka nemąstyti. Taigi, kai jūs aiškiai pasakote, ką mums reikia daryti, mes su malonumu galime įvykdyti užduotį.

Mes verkiame ir aptarinėjame jausmus su savo bičiuliais. Kai mano jauniausioji sesuo susituokė, su draugais kalbėjau apie savo jausmus.

Taip, mes taip pat kartais žiūrime liūdnus filmus ir gurkšnojame vyną. Ir taip, mes taip pat verkiame, tačiau stengiamės niekam to neparodyti. Aš verkiu, kai nugrimztu į prisiminimus, pamatau ką nors liūdno per televiziją ar išgirstu mane sujaudinančią dainą.

Mes esame jautrūs, kai kalba pasisuka apie mūsų svorį. Visai neseniai pradėjau sportuoti. Iš pradžių manęs kolegos klausė, kaip man sekasi naujasis užsiėmimas. Atsakiau, kad dabar nebesijaučiu storas. Vėliau šis jausmas sugrįžo, nes negalėjau sportuoti taip dažnai, kaip norėjau. Aš jau matau save besiplečiantį greičiau nei pati visata.

Taigi, net tada, kai mes sakome, kad nėra nieko blogo vyrui būti šiek tiek stambesniam, mes sielvartaujame dėl savo svorio. Beje, mes tai pat kaip ir jūs svarstome, ar rūbai mus storina.

Mes bijome pasenti. Tai yra labai susiję su jautrumu mūsų svoriui. Sendami mes priaugame svorio, mums slenka plaukai ir daug greičiau pavargstame. Iš mūsų perspektyvos, jaunesni vyrai atrodo daug geriau. Tai ypač skausminga tema atletiškiems vyrams, kurie, laikui bėgant, fiziškai nebegali padaryti to, ką galėdavo anksčiau. Mes išgyvename depresijas, vidurinio amžiaus krizes...

Mes sakome, kad jums paskambinsime net tuomet, kai neketiname to daryti. Mes visada sakome, kad su jumis susisieksime, nes tai yra mandagu. Negi jūs mieliau išgirstumėte tokį atsakymą: „Klausyk, aš tau nepaskambinsiu“? Ir kartais, kai sakome, kad jums paskambinsime, mes tikrai taip manome. Vis dėlto išsimiegoję mes dažnai persigalvojame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.