Amžinos jaunystės paslaptys

„Man patinka raukšlės, išvagojusios mano kaktą“, – sako vokiečių ir airių kilmės aktorius Michaelis Fassbenderis.

Pasilepinkite ir retkarčiais apsilankykite SPA centre.<br>123rf
Pasilepinkite ir retkarčiais apsilankykite SPA centre.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2012, 10:05 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:57 PM

Sakoma, kad moters amžių išduoda akys, – kokių ji esą besigriebtų gudrybių, jos visada atspindės nuovargį ir patirtį. Bet atsiranda moterų, kurių akims pavyksta spinduliuoti amžiną jaunystę ir sveikatą! Ir šios akys tiesiog pakeičia moters išvaizdą, numesdama metus tarsi kevalą.

Psichologijos specialistai tvirtina, kad liūdniausios akys moterų, kurios labai liguistai pergyvena atėjimą vienos ar kitos „epochos“ – 30, 40, 45 metų. Būdama šio amžiaus, moteris nenori tapti „vėl uogele“, o trokšta užsisklęsti savo kiaute ir jaustis „sena“.

Kai kurios dailiosios lyties atstovės net ir 25-ąjį gimtadienį įsigudrina apverkti taip, lyg viskas įdomiausia jau pasibaigė, ir nieko naujo nebus ateityje, išskyrus žilus plaukus ir raukšles.

Vieno populiaraus miuziklo herojė aimanavo: „Gyventi liko tiek mažai, man jau 17 metų“. Baisu! Baisu prarasti moterišką patrauklumą ir nebūti geidžiamai, baisu, kad vienąkart kažkas pavadins pagyvenusia ponia.

Daugelį moterų žeidžia žodis „pagyvenusi“, lyg ji jau savo amžių atgyveno ir... pakaks. Beje, žeidžia neleistinai anksti, kai lyg dar daug laiko gyventi, būti gražiai, būti moterimi.

Ar galima su tuo kovoti ir peržengti laiko ribas? Atskleidžiame amžinos jaunystės paslaptis.

Sportas

Fiziologinis senėjimo požymis – lankstumo praradimas. Moterims, kurioms svetimas sportas, daug kas prasideda anksčiau laiko: sąnarių skausmai, dažni galvos skausmai, hormonų pokyčiai.

Tos silpnosios lyties atstovės, kurios nuolat sportuoja, net menopauzę išgyvena lengviau ir ne taip skausmingai. Ezoterikos požiūriu vertinant, gyvybinė energija Ci cirkuliuoja greičiau nei bendraamžių, teikiančių pirmenybę sėdėjimui prie televizorius, o ne jogai ar bent valandos pasivaikščiojimui po gryną orą. Sportas daro žmogų drausmingą, suteikia žvalumo, energijos, o juk tai – jaunystės sinonimai.

Rytais sunku bėgioti? Lankykite jogos užsiėmimus! Kūno rengyba pernelyg didelis krūvis? Vadinasi, atėjo laikas lankyti šokius. Kai kurios moterys mano, jog tam tikro amžiaus sulaukus nesolidu ir net mažumėlę juokinga sportuoti. Puiku! Būkite nesolidžios, – pagaliau tai galite sau leisti.

Rūpinkitės savimi

Kasdienis ir būtinai sau skiriamas laikas – keletas valandų, valanda ar bent pusvalandis kaukėms, kremams, masažui, aromatinei voniai su druska, o kartais apsilankymui grožio salone su Spa procedūrų programa, ne tik pratęsia jaunystę moters odai, bet ir didina pasitikėjimą savimi.

Mylintis save žmogus, nepanirs į melancholiją ar blogą nuotaiką dėl mažmožių. Tas, kuris moka savimi rūpintis ir lepinti, atvaizdo veidrodyje nevertins kaip preteksto liūdesiui ir nusiminimui. Juolab, kad gyvename nuostabiu laiku, suteikiančiu visas galimybes atrodyti patraukliai sulaukus bet kokio amžiaus.

Drabužiai

Daugelis moterų, perkopusių tam tikrą amžiaus ribą, tampa visiškai abejingos tam, ką nešioja. Esą jauni žmonės gatvėje jau nepalydi žvilgsniu, – vadinasi, kam stengtis?

Niekam ne paslaptis, kad drabužis neretai moterį daro gražia ir geidžiama. Madinga suknelė, dailūs apatiniai drabužiai ir elegantiški batai suteikia moteriai didesnio pasitikėjimo savimi, ji jaučiasi laimingesnė, patrauklesnė.

Nenešiokite beformių apdarų ir negražių apatinių drabužių! Nesvarbu, kokio būtumėte amžiaus, visada išlikite moterimi, nes sąvokai „moteris“ negalioja laikas. Žinoma, stenkitės paslėpti tai, ko pašalinė akis neturėtų matyti.

Jaunystė

Bendraukite su tais, su kuriais įdomu ir kuriems galite būti įdomi. Jaunystę visada traukia patyrimas: jaunimui reikia pritarimo, patarimų, autoritetingos nuomonės. O patirtis pasikrauna iš jaunystės gyvybinės energijos.

Moterys, kurios nepavaldžios laikui, neieško draugių vien tarp savo bendraamžių. Bendraudamos su jaunesnėmis už save, visada žino naujas mados tendencijas, kosmetikos, technikos naujoves. Moterys, kurios bendrauja su tos pačios amžiaus grupės dailiosios lyties atstovėmis ir iš aukšto žvelgia į triukšmingą, veržlią jaunąją kartą, greitai „iškrenta“ iš gyvenimo.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.