Kelionę po Lietuvą pradėjęs Kalėdų karavanas kviečia visus dalintis gerumu

Iki gražiausių metų švenčių likus vos savaitei, kelionę po Lietuvą pradėjo tradicinis Kalėdų karavanas. Pradėjęs nuo Seimo, jis atvyko į sostinės Rotušės aikštę. Iš kelių didžiulių sunkvežimių skambant šventinei muzikai išlipo Kalėdų Seneliu virtęs Sigutis Jačėnas, jį palydėjo atskiru automobiliu atvykę akcijos iniciatorė Alma Adamkienė ir prezidentas Valdas Adamkus. Prie jų prisijungė ir šiųmetinė karavano globėja, kulinarinių laidų vedėja Beata Nicholson. Nepabijoję šalčio, visus juos pasitiko žaismingai nusiteikęs būrys vaikučių.

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas jau tryliktus metus organizuoja Kalėdų karavaną.<br>M. Astrauskas
Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas jau tryliktus metus organizuoja Kalėdų karavaną.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

2012-12-18 13:11, atnaujinta 2018-03-14 13:42

Prie jau tryliktus metus ponios A. Adamkienė paramos ir labdaros fondo bei „Coca-Cola HBC Lietuva“ organizuojamo karavano kviečiami prisidėti visi Lietuvos gyventojai. Tai daryti ragino ir Kalėdų Senelis, paskatinęs visus pasidalinti šiluma ir gerumu.

„Vaikai turi gauti visas galimybes, pasidžiaugti aplinka. Dėl jų padaryta jau nemažai: aprūpinta knygomis, žaislais. Tikiuosi, kad toks nuoširdumas, kurį žmonės parodo, taps nenutrūkstančia tradicija“, – kalbėjo Jo Ekscelencija. Tuo tarpu A. Adamkienė užsiminė labai norinti, kad šventinė nuotaika ir gerumas, kuriuo prieš šventes norisi dalintis, tęstųsi truputį ilgiau – ne tik per Kalėdas. „Yra ir kitų progų parodyti savo nuoširdumą ir meilę vaikams. Nepamirškime jų“, – teigė ji.

„Coca-Cola HBC Lietuva“ atstovo teigimu, šių metų tikslas – Širvintų Gelvonų mokyklos sporto salės atnaujinimas. Kalėdinį karavaną centrinėje miesto aikštėje galės pamatyti Anykščių, Širvintų, Marijampolės gyventojai – čia kiekvienas galės atnešti ir patys gauti dovanų.

Padėti vaikams ir prisidėti prie akcijos ragino ir B. Nicholson. „Mums visiems svarbiausias dalykas yra šeima ir santykiai su artimaisiais. Tačiau labai svarbi ir aplinka, kurioje mes gyvename, todėl visi nori gerai leisti laiką ir smagiai sportuoti“, – sakė ji.

Televizijos laidų vedėja prisiminė animacinių filmukų personažą – Mikę Pūkuotuką. Pasak jos, jis – neišsenkančio optimizmo pavyzdys. Kalėdama apie jį, moteris prisiminė vieną jo ir Knysliuko dialogą, kuriame Mikė paršelio paklausė: „Kokia šiandien diena?“ - „Šiandiena“, – nesudvejojo Knysliukas. - „Mano mėgstamiausia diena!“ – atsakė jis. Šiuo smagiu pokalbiu B. Nicholson norėjo pabrėžti, kad kiekviena diena gali būti mėgstamiausia ir smagiausia, jei kiekvienas pats to norės.

Vėliau susirinkusius vaikučius dainomis ir šokiais linksmino grupės „Tele-Bim-Bam“ nariai ir Neringa Čereškevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.