Ilgalaikių santykių perspektyva su seksoholiku

Ištvermingas ir nepasotinamas vyras lovoje gali būti ne taip puiku ir linksma, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kaip elgtis, jei jūs susitikinėjate su seksoholiku? – klausia expert.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 12:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:21 PM

Vis dėlto nederėtų painioti seksoholiko su sekso mėgėju. Pastarasis – tikras vyras, negalintis ilgai išbūti be sekso dėl savo organizmo ypatumų. Jo choleriškas temperamentas, hormonų perteklius, gera mityba, sakingas fizinis krūvis. Būtent todėl toks vyras būna pasirengęs intymiam artumui tris, penkis, o gal ir daugiau kartų per naktį. Kai tokiam aistringam meilužiui trūksta sekso, atsiranda įtampa.

Štai seksoholikai nuo sekso priklausomi taip, kaip ir rūkaliai nuo nikotino. Jei vaikystėje jis turėjo įprotį čiulpti pirštą, kramtyti nagus, tai suaugęs atrado naują pomėgį. Todėl tokiam vyrui taip sunku įveikti trauką seksui, kaip alkoholikui norą išgerti. Tokiam vyrui svarbu ne procesas, o rezultatas. Dėl sekso trūkumo jis gali susirgti depresija.

A galima palaikyti gerus santykius su seksoholiku? JAV ir Vakarų Europos šalyse seksomanija seniai pripažinta liga, patologine priklausomybe, kaip ir girtuokliavimas arba azartinių žaidimų manija. Seksoholikams yra įsteigtos specialios klinikos. Jose gydėsi ir pasaulio įžymybės: Tigeris Woodsas, Michaelis Douglas, Davidas Duchovny‘is, Kevinas Costneris. Kuo skiriasi seksomanas nuo temperamentingo vyro, kuriam tiesiog patinka seksas? Seksomanas dažnai nekontroliuoja savo emocijų ir veiksmų, seksas jam svarbiau už šeimą ir draugiškus ryšius, karjerą ir net savo paties saugumą. Jokie pažadai ir ištikimybės priesaikos jo nesustabdo.

Permiegojęs su moterimi pora kartų, seksomanas pradingsta ir daugiau nebeatsiliepia į telefono skambučius. Jo namuose greičiausiai guli krūvos pornografinių žurnalų. Net ir užmezgęs ilgalaikius santykius toks vyras ir toliau nekeičia savo pomėgių. Nors jis prisiekia savo mylimajai amžiną meilę, netrukus jo gyvenime atsiranda daug arba labai daug kitų moterų.

Jei pavyktų įveikti pavydą ir užgniaužti nuoskaudą, galima daug pasiekti. Seksomanas, kuriam nereikia slėpti savo problemos nuo žmonos, būna nuoširdžiai jai dėkingas ir jaučia stiprius jausmus. Mylinčiai ir supratingai draugei ar žmonai nesunku pasiekti abipusės meilės, net gali tapti jam savotiška vienintele, kadangi ne viena kita moteris, greičiausiai, kels jam skandalus, pavydo scenas ir reikalaus tik su ja palaikyti santykius.

Yra ir kitas kelias – gydytis nuo seksualinės priklausomybės, konsultuotis su psichiatru, endokrinologu, seksopatologu ir tvirtai nuspręsti keisti savo gyvenimo būdą. Tačiau nedaug vyrų būna tam pasiruošę.

Štai norinčioms palaikyti trumpalaikius intymius santykius, seksomanas – ideali kandidatūra. Su juo gyventi paprasta, jei moteris susitaiko, kad ji jam ne vienintelė. Teoriškai seksomanas gali tapti ištikimu vyru sulaukęs brandaus amžiaus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.