Kalėdų traukinukas vilniečiams pakeičia ir įprastą autobusą

Jau beveik savaitę sostinės gatvėmis rieda kalėdiniais žaisliukais ir eglišakiais puoštas ryškiai raudonas traukinukas, prie kurio vairo sėdi elfai. Pasaką primenantis traukinys jaunesnius nei 7 metų keleivius veža nemokamai, vyresniems už valandos pasivažinėjimą sostinės senamiesčiu teks sumokėti 4 litus.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Dec 19, 2012, 10:08 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:18 PM

Pasirodo, šventinį transportą miestiečiai naudoja ne tik kaip pramogą, bet ir vietoje įprasto viešojo transporto. Dienomis šiuo metu traukiniu vežiojamos moksleivių ekskursijos, kurių metu vaikams pasakojamos miesto istorijos, o nuo 15 val. pasivažinėti gali kiekvienas norintis.

Pakeičia įprastą autobusą

Jau antrus metus Vilniaus gatvėse kursuojančiam traukinukui bėgių nereikia – guminiais ratais jis rieda kaip autobusas. Šalti kiek daugiau nei pusšimtį keleivių talpinančiame traukinuke taip pat neteks, mat šis šildomas.

„Būtent šiluma ir šventiška išvaizda buvo svarbiausi traukiniui kelti reikalavimai“, – portalui lrytas.lt pasakojo „Vilniaus festivalių“, kurie ir pasiūlė traukinio idėją, kalėdinės programos koordinatorė Vilma Balčiūnienė.

Ji taip pat džiaugėsi, kad šventinis transportas pakeičia ir įprastus autobusus, mat beveik valandą važiuojantis traukinukas sustoja penkiose tarpinėse stotelėse. „Kai kurie vilniečiai, užuot važiavę įprastu autobusu, renkasi šventinį traukinuką, taip ne tik pasigroži papuoštu miestu, bet ir gali nuvykti į Pilies gatvę, kur jos kitas transportas nevažiuoja“, – kalbėjo V. Balčiūnienė.

Maršrutas – šventiškiausiomis gatvėmis

Dviejų vagonų traukinukas iš Rotušės aikštės išvažiuoja kas valandą. Pasukęs Pilies gatve, jis stabteli ties Katedros aikšte, nuo kurios Gedimino prospektu važiuoja iki pat Seimo rūmų. Ten apsisuka ir grįžta atgal. Traukinukui parinktas šventiškiausias maršrutas – keleivis pro langą matys tik Kalėdoms papuoštas gatves.

Nenorintys važiuoti viso maršruto, gali išlipti penkiose tarpinėse stotelėse – Arkikatedros, A. Vienuolio gatvėje, Lukiškių aikštėje, Nepriklausomybės aikštėje bei A. Tumėno gatvėje.

Nors numatyta kelionės trukmė – 50-55 minutės, dėl transporto spūsčių traukinukas gali užtrukti ir ilgiau.

Pelno neplanuoja

Pernai itin didelio populiarumo susilaukusi pramoga šiemet, regis, renkamasi vangiau. Tiesa, prieš metus dėl galimybės pasivažinėti traukiniu nusidriekusių eilių šiemet norėta išvengti sąmoningai, todėl pasivažinėjimą nuspręsta litu pabranginti. Didesnio keleivių antplūdžio tikimasi šventinėmis dienomis.

Nepaisant to, savivaldybė pelno iš šventinio transporto nesitiki. „Jei keleivių bus daug, nuostolių nepatirsime, bet apie pelną net negalvojame“, – portalui lrytas.lt teigė Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus specialistė Daiva Savickienė. Ji pridėjo, kad už surinktus pinigus mokami atlyginimai vairuotojams bei nuoma už traukinuką, kurios tikslios sumos neatskleidė.

Iki gruodžio 21 d. traukinys važinės kas valandą 15-22 val., nuo 22 d. iki sausio 13 – 8-22 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.