Kodėl moterys mylisi, kai to visai nenori?

„Ne, mielasis, šiandien nesimylėsime, nes man skauda galvą“, – ši frazė itin populiari tarp moterų, mėgstančių išsisukti iš santuokinio įsipareigojimo. Tačiau daug moterų, nepasydamos skaudančios galvos mylisi be jokio noro ir malonumo. Jos žino, kad norint išlaikyti santarvę šeimoje, reikia atlikti šią prievolę. Vis dėlto yra gerokai daugiau priežasčių, skatinančių moteris mylėtis prieš savo valią.

Moterys prieš savo valią mylisi norėdamos išlaikyti santarvę šeimoje ar dėl gailesčio partneriui.<br>123rf
Moterys prieš savo valią mylisi norėdamos išlaikyti santarvę šeimoje ar dėl gailesčio partneriui.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 19, 2012, 12:55 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:09 PM

Kartais moterys mylisi iš gailesčio partneriui

Taip tikriausiai nenutinka toms moterims, kurios myli savo vyrus. Jei kartais ir nebūna nuotaikos, galima nusiteikti. Tačiau jų tai nevargina, netrikdo, todėl ir geismas niekur neišnyksta. Viskas priklauso nuo to, kaip moterys elgiasi. Kai nėra ūpo, ji mylisi nenorėdama įžeisti ir nuvilti savo mylimą partnerį ar nenoromis santykiauja su visiškai nieko jai nereiškiančiu vyru.

„Moteris gali priversti save santykiauti per jėgą dėl daugelio priežasčių, – sakė psichoanalitikas J. D. Nasio. — Kartais – norėdama išsaugoti šeimą, kartais – iš gailesčio partneriui arba norėdama parodyti švelnumą. Dažnai taip elgtis ją verčia baimė, kad vyras jos nepaliktų ir neiširtų santuoka. Aišku toms, kurioms pirmoje vietoje meilė, tai ne tokia ir didelė auka“.

Iš tikrųjų, juk negali nuolat vyras ir moteris būti vienodai nusiteikę tam reikalui ir reguliariai versti save daryti tai, ko nenori. Tačiau tai ir signalas, kad santykiuose atsirado rimtų problemų ar net gili properša. Kol jausmai neišblėso, tai nieko baisaus, tik reikėtų visai nedaug pastangų ir viskas atsistotų į savo vėžes.

Tačiau kai moteris būna pavargusi arba ji nenori mylėtis, užtektų save truputėlį stumtelėti. Ir vyrui iš esmės to pakanka, kad nesijaustų atstumtas. Užtat kategoriškas atsisakyma, juo labiau ne vieną ir ne du kartus, galite rimtai išjudinti šeimos pamatus.

Malonu nieko nedarant jausti vyro glamones

Nors seksas per prievartą nėra geriausias būdas įrodyti savo meilę, vis dėlto tai ir nedidelis žygdarbis. Juk jei moteris leisis sujaudinama, ji pati patirs malonumą. Nors dažna ir nenori to pripažinti. Jei tai būtų tikra kančia, ji nė už ką nesutiktų! Juk visai malonu nieko nedarant jausti vyro glamones ir tuo pačiu atitrūkti nuo kasdieninių rūpesčių.

Aišku, neretai po moters nenoru mylėtis slypi gana rimtos ar įsisenėjusios santykių problemos. Tačiau ne viena moteris mėgina save apgauti: „Jei mes dabar intymiai suartėsime, vadinasi, daug ką galima pataisyti ir viskas bus gerai!“ Tuo tarpu psichiatro ir šeimos terapeuto Roberto Neuburgero tvirtinimu, jei moteris nuolat mylisi per prievartą, tai gali baigtis lytiniu šaltumu partnerio atžvilgiu. Jai paprasčiausiai gali atrodyti, kad gyvena su nepasotinamu seksomanu. Specialisto tvirtinimu, seksualinis aktyvumas tik trumpam atitolina paslėptą šeimos krizę. Nors moteris ir neatsisako santykiauti dėl šventos ramybės santuokoje, tačiau daro viską, kad vyras kuo greičiau baigtų. O tai baisiau, nei ji tiesiai šviesiai jam atsakytų.

Pilnavertis šeimyninis gyvenimas - tik su reguliariu seksu

Pilnavertis šeimyninis gyvenimas suprantamas tada, kai jame yra reguliarus seksas. Tiesa, didelę įtaką šiam suvokimui daro draugių nuomonė. Pavyzdžiui, jei viena jų tvirtina, kad per savaitę santykiauja tris keturis kartus, kita rimtai susimąsto. Vis dėlto turėti intymių santykių tik dėl to, kad vyras nepabėgtų arba nesugalvotų eiti „į kairę“, pasirengusios toli gražu ne visos moterys.

Psichoanalitikė Gisele Harrus nė kiek neabejoja, kad tam turėjo įtakos feminizmas. Vis daugiau moterų nė nesistengia įtikti vyrui, prisitaikyti prie jo ir tenkinti jo norus. Priešingai – pirmiausiai jos reikalauja malonumo, kai būna tam nusiteikusios. Dabar vyrai turi patenkinti moteris, kurios nori mylėtis ne dažniau kaip vieną kartą per savaitę ar net per mėnesį. Nemažai moterų galvoja, kad paklusti vyro norui, reiškia prievartą.

Vyro ir moters sąjunga susideda iš kompromisų

Kai kurioms moterims tyliai sutikti ir neprieštarauti vyro norui reiškia ne tik jos taktiškumą, bet ir paslaptingumą ar net norą išsaugoti intymumą.

„Vyro ir moters sąjunga susideda iš kompromisų, todėl reikia sugebėti ne tik nusileisti, bet ir derintis vienas prie kito. Jei moteris prisiverčia mylėtis, vadinasi, ji supranta, kad tai būtina padaryti dėl santarvės šeimoje. Tai liudija, kad ji elgiasi labai išmintingai“, - teigė G. Harrus.

Vis dėlto kaip tokiais atvejais elgiasi vyrai? Kai kurie iš jų jausdami, kad partnerė nerodo entuziazmo, stengiasi pažadinti joje aistrą, sujaudinti ją švelniais žodžiais, apkabinimais, glamonėmis, padaro jai erotinį masažą. Tai paprastai suveikia.

Tuo tarpu kitiems vyrams iš principo nepriimtina, kad moteris mylėtųsi prisiversdama, per jėgą. Nors kai taip atsitinka, lieka nepatenkinti, įsižeidžia. Tada galvoja, kad geriau būtų, jei ji apsimestų, o jis nieko nesuprastų.

Tačiau kiti vyrai neverčia moterų užsiimti seksu ir į tai žvelgia atlaidžiai. Kitaip tariant, jei moteris ir nejaučia aistros savo partneriui lovoje, jis nekreipia į tai dėmesio. Tiesiog gal ji nori tik pagulėti greta jo ir taip suteikti jam malonumą. Vyras, savo ruožtu, išplaus indus, pagirs jos persūdytą sriubą. Diplomatiškumas dar niekam nepakenkė.

„Jei partnerė sugeba atrasti išeitį ar ieškoti kompromisų bet kurioje situacijoje, tai dar kartą patvirtina, kad ji – subrendusi ir protinga moteris“, - tvirtino G. Harrus.

Anot jos, vyrai taip pat dažnai nenori mylėtis, nors manoma priešingai. Iš tikrųjų jiems kartais nesinori sekso ne tiek dėl potencijos sutrikimų, kiek dėl paprasčiausio tingumo. G. Harrus tvirtinimu, vyrams daug lengviau prisiversti santykiauti vien dėl to, kad jie lytiškai susijautinti gali ir be jokio noro.

„Vyriškas seksualumas yra mechaniškas. Dažnai vyrai savo prastą nuotaiką ir problemas slepia už erekcijos. Tačiau, jei jos nebūtų, vyras tikriausiai pasakytų, kad jis labai pavargęs arba jam skauda galvą“, – teigė specialistė.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.