Kalėdų Senelis broliams medžiotojams iš Suomijos – miškų plėšrūnas

Jei dar yra manančių, kad Kalėdų Senelis – geras, mėgstantis sausainius su pienu ir mylintis vaikus žilabarzdis, turime juos nuvilti. Dar 2003-iaisiais suomiai broliukai Jalmari ir Juuso Helanderiai atskleidė visą tiesą, sukurdami trumpametražį filmą „Rare Exports Inc.“

Broliai trumpametražiame filme Kalėdų Senelį medžioja it žvėrį.
Broliai trumpametražiame filme Kalėdų Senelį medžioja it žvėrį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2012, 9:21 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:42 PM

Filmukas pateikia visiškai kitokią, nei mums įprasta, Kalėdų Senelio idėją. Laplandijos paslaptis atskleista. Senasis gerasis Kalėda iš tiesų yra stipriausias ir pavojingiausias kada nors egzistavęs miškų plėšrūnas. Kad šis itin retas padaras taptų užbaigtu produktu – dėvėtų raudoną kostiumą ir kantriai klausytųsi jam ant kelių sėdinčių vaikų svajonių – turi būti nueitas ilgas kelias, o tam reikalingi profesionalai medžiotojai, perduodantys savo kilnų amatą iš kartos į kartą.

Prieš pat iškrentant pirmajam sniegui, trys geriausi suomių vyrai pradeda darbą. Po ilgų sekimo valandų, pasitelkiant aštriausius pojūčius, aptiktas šis girių karalius kaip įmanoma vikriau sumedžiojamas ir prasideda sekinantis perauklėjimo procesas, kuriam pasibaigus pabaisa išmoksta nebepulti žmonių ir tinkamai atlikti Kalėdų Senelio pareigas. Kasmet keli šimtai šių neįkainojamų „prekių“ supakuojamos ir išsiunčiamos į viso pasaulio šalis.

Kur buvęs, kur nebuvęs, po dvejų metų pasirodė šios šmaikščios istorijos tęsinys „Rare Exports Inc. Safety Instructions“, kuriame atskleisti produkto trūkumai ir pateiktos taisyklės, kaip elgtis su tokiu ypatingu siuntiniu. O 2010-aisiais dienos šviesą išvydo ir pilnametražis to paties Jalmario Helanderio režisuotas filmas „Rare Exports: A Christmas Tale“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.