Penki laisvadieniai: vieniems – dovana, kitiems – darbymetis

Iškart po savaitgalio ateinančios Kūčios ir Kalėdos daugeliui taps trumpomis atostogomis. Ilsėsimės nuo gruodžio 22 iki 26 dienos. Vieni gaus 5 laisvas dienas, kai kas - ir visą savaitę. Žmonės lankys artimuosius, susitiks su iš užsienio grįžtančiais draugais, keliaus.

Kelionių organizatoriai kalėdinius laisvadienius siūlė praleisti šiltuose kraštuose.<br>123rf
Kelionių organizatoriai kalėdinius laisvadienius siūlė praleisti šiltuose kraštuose.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Dec 20, 2012, 7:28 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:07 PM

Tačiau laimė ilgai poilsiauti šypsosis ne visiems. „Kai kurie ilsėsis daugiau. Tačiau tie, kas susiję su maistu, pramogomis, susisiekimu – tie dirbs intensyviau, nes padidės vartojimas“, - pasakojo Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas.

Lankys mamą ir draugus

28 metų knygyno darbuotoja Laura ketina 5 laisvas dienas praleisti pas mamą. Kaune gyvenanti mergina šeštadienį važiuos daugiau nei 250 kilometrų, kad ją pamatytų, ir svečiuosis iki trečiadienio vakaro. „Ketvirtadienį turiu grįžti į darbą“, - sakė mergina. Ji taip pat aplankys daugybę draugų, kuriems paprastai neturi laiko.

IT specialistui Tadui pasisekė dar labiau. 30-metis vilnietis ilsėsis visą savaitę. Jis dirba tarptautinės kompanijos padalinyje Lietuvoje. Anglakalbėse šalyse Kalėdos švenčiamos ilgai, visi atostogauja, todėl ir kolegos Lietuvoje gauna ilgesnes atostogas.

Per jas Tadas susitiks su iš užsienio Kalėdų švęsti grįžtančiais draugais.

Kad šiemet bus daugiau poilsio dienų, numatė ir kelionių organizatoriai. „Matydami, kad taip susidėlioja dienos, siūlėme dažnesnius išvykimus gruodžio 21-27 dienomis. Siūlėme žmonėms šventes švęsti ne Lietuvoje“, - sakė vienos didžiausių kelionių organizatorių atstovė.

Ji teigė, kad 90 proc. šventinio laikotarpio bilietų jau parduota. Įmonė siūlė vykti susipažinti su Europos sostinėmis, slidinėti ir ilsėtis šiltuose kraštuose.

Dirbs daugiau

Nors ir trumpiau, didieji prekybos centrai dirbs beveik visomis švenčių dienomis. Kai kurie jų užsidarys tik pirmąją Kalėdų dieną ir sausio 1-ąją.

Atidžiau budėti teks medikams ir policijai. Švenčių dienomis dalis žmonių pamiršta saiką. Padaugėja apsinuodijusių alkoholiu ir maistu.

„Medikų brigados suplanuotos kaip visada. Medikų negalime nei mažinti, nei didinti, jų dirbs tiek, kiek ir paprastomis dienomis. Per šventes gali būti daugiau avarijų, padaugėja neblaivių. Žmonės daugiau valgo, apsivalgo“, - pasakojo Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė spaudai Vanda Grigaliūnienė.

Policijos atstovo Ramūno Matonio teigimu, šventėms ruošiasi ir tvarkos sergėtojai. Pareigūnai dirbs sustiprintomis pajėgomis. Gatvėse ir keliuose budės daugiau policijos pareigūnų. Ypatingą dėmesį policininkai žada masiniams susibūrimams ir šventiniams renginiams, jose besilankantiems neblaiviems, apsvaigusiems žmonėms.

Pareigūnai tikrins ir vairuotojų blaivumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.