Kaip sutarti, jei judu skiriatės lyg diena ir naktis?

Pelėda ir vieversys. Realistas ir romantikė. Optimistas ir pesimistė. Judu tokie skirtingi, tačiau esate kartu. Nėra ko stebėtis, juk sakoma, kad priešingybės traukia. Su tuo sutinka ir mokslininkai. Anot jų, kitame žmoguje mes ieškome to, ko trūksta mums, rašo signorina.ru.

Net ir visiškai skirtingi žmonės gali būti kartu.<br>123rf
Net ir visiškai skirtingi žmonės gali būti kartu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-21 11:38, atnaujinta 2018-03-14 11:55

Tokie santykiai, kai mylimieji skiriasi it diena ir naktis, gali daug ko išmokyti. Tačiau, kam reikėtų pasiruošti, jei nusprendėte užmegzti santykius su žmogumi, kuris į jus nepanašus?

Jei vienas iš jųdviejų mėgsta aktyvų sportą, o kitas ramiai pagulėti ant minkštasuolio su knyga, planuodami poilsį, jūs, greičiausiai, blaškotės tarp paplūdimio Maldyvuose ir kalnų Alpėse. Paprastai namisėdą traukia žmonės, mėgstantys linksmybes draugų būryje. Beje, tokia pora puikiai sutaria, tačiau atostogas praleidžia atskirai. Didžiausias tokios poros priešas – pavydas.

Tarkime, jūs sėkmingai baigėte aukštąją mokyklą ir dabar ruošiatės rašyti disertaciją, o jis – tolimųjų reisų vairuotojas. Tad judu skaitote skirtingas knygas, klausotės skirtingos muzikos ir panašiai.

Ar prisimenate, kaip močiutė kažkada jums sakė: „Svarbiausia, kad žmogus būtų geras?“ Jei vyras per pirmą susitikimą jūsų namuose sutaisė varvantį čiaupą arba įsuko lemputę, argi taip jau svarbu, kad jis neskaito A. Schopenhauerio originalo kalba?

Ką daryti, jei jūs uždirbate žymiai daugiau nei jūsų mylimasis? Jis nuomoja kambarį, o jūs nusipirkote butą. Jis važinėja maršrutiniu autobusu, o jūs turite naują „BMW“. Dažniausiai vyrai į tai reaguoja skausmingai, o jūs ir toliau pabrėžiate savo nepriklausomybę. Juk jos galų gale pasiekėte sunkiai dirbdama. Vis dėlto psichologai rekomenduoja tokiais atvejais vengti pabrėžti savo dominuojančią padėtį. Net tokiu atveju, jei darbe turite daug pavaldinių.

Ši situacija panaši į ankstesnę, tačiau šiek tiek skiriasi: jis – karjeristas, o jūs – laisva dailininkė. Arba priešingai. Nesvarbu. Bet ir tokiu atveju galima išlaikyti balansą santykiuose: kol vienas siekia karjeros, kitas galėtų užsiimti savirealizacija.

Vienas iš jūsų reguliariai papildo šaldytuvą produktais, o kitas nuolat siūlo pavalgyti kurioje nors kavinėje. Arba ginčijatės, ką nupirkti vakarienei. Tačiau, kol tokie nesutarimai kelia šypseną arba ginčai baigiasi karštu seksu, nėra nieko blogo. Tačiau nuolatiniai konfliktai – prastas pamatas, norint palaikyti ilgalaikius santykius.

Žinoma, galima pamėginti įtikinti savo partnerę pakeisti savo „tikėjimą“. Be to, tai gali įvykti ir savaime. Juk žinoma daug atvejų, kai mėsos valgytojai tampa veganais ir atvirkščiai. Viskas priklauso nuo žmogaus: jei jis nusprendė nevalgyti riebios mėsos dėl sveikatos problemų arba norėdamas numesti svorio – vienas reikalas, bet visai kitas – jei kartu su sveiku maistu jūsų namuose atsirado religinių knygų, kilimėlis jogai ir planai praleisti naujametines atostogas Tibete.

Tačiau bene svarbiausias dalykas priešingybių santykiuose – pakantumas ir tolerancija vienas kitam. Psichologai tvirtina: suderinti nesuderinamus dalykus – įmanoma. Tačiau tai įmanoma padaryti tik su viena sąlyga: jei to nori abi pusės.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.