Rusė, pavargusi nuo sesers patyčių, per tris mėnesius atsikratė 30 kg

Žiūrint į 18 metų Olgą Koževnikovą sunku patikėti, kad dar visai neseniai ji svėrė daugiau kaip šimtą kilogramų. Vos tris mėnesius merginai pavyko atsikratyti beveik 30 kilogramų, rašo kp.ru.

Paskutinis lašas Olgai buvo, kai jaunesnioji sesuo pavadino ją storule.<br>kp.ru
Paskutinis lašas Olgai buvo, kai jaunesnioji sesuo pavadino ją storule.<br>kp.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-21 09:54, atnaujinta 2018-03-14 11:59

Olga atvyko mokytis į Ufos medicinos universitetą iš Sterlitamako.

„Vaikystėje mane nuolat erzino, sakė, kad esu stora, – prisimena Olga. – Mane, aišku, tai labai skaudino, bet kentėjau. Ką daryti, jei aš tokia? Kai buvau 12-13 metų, man buvo nesvarbu, kaip aš atrodau.“

Iš merginos juokėsi net jos seserys. O kaip nesityčioti? Jos turi gerbėjų, o į Olgą niekas nekreipia dėmesio. Alyvos į ugnį šliukštelėjo ir jauniausioji sesutė, rimtu veidu išrėžusi: „Olia, kokia tu stora!“

„Jaučiausi taip, lyg kas nors būtų mane apliejęs lediniu vandeniu! Tada supratau, kad toliau taip negalima. Prisimenu, kaip atsistodavau prieš veidrodį, mėgindama rankomis pašalinti riebalus, dvigubą pasmakrę, norėdama suprasti, kokia aš galėčiau būti iš tikrųjų, – kalbėjo Olga. – Visos turėjo vaikinus, o aš ne. Visi gražiai rengėsi, o aš dėvėjau tik vienas kelnes. Tuomet tvirtai nusprendžiau pasikeisti.“

Mergina pradėjo nuo fizinio krūvio didinimo. Ištisomis dienomis valė senelės kiemą ir plovė grindis. Ryte ir vakare Olga plaukiojo upėje ir žaidė tinklinį su vietos jaunuoliais. Taip pat mergina ėmė badauti: valgė tik duoną ir gėrė vandenį. Kartais Olga palepindavo save kefyru.

Žinoma, toks elgesys su savo organizmu negalėjo baigtis geruoju. Be nuolatinio galvos svaigimo, Olgai atsirado problemų su skrandžiu.

Dabar O. Koževnikova, kurios ūgis 164 сentimetrai, sveria 66,6 kg. Mergina ketina atsikratyti dar mažiausiai dešimčia kilogramų. Kiekvieną dieną ji pradeda nuo mankštos ir kilnodama svarsčius. Ji iki šiol valgo tik vieną kartą per dieną.

„Aš jau pripratau. Kai labai norisi valgyti, stengiuosi miegoti, – sako būsima gydytoja. – Valgau košes. Imbieras taip pat padeda sulieknėti. Du kartus per savaitę suvalgau kiaušinių, mėsos. Geriu labai daug vandens.“

Sveikatos problemos būsimos gydytojos negąsdina. Jai labai patinka akivaizdus rezultatas, tačiau kitiems ji nepataria sulieknėti tokiu būdu.

Dietologės komentaras:

Tokia dieta gali baigtis nevaisingumu, nes taip badauti – labai pavojinga. Šio amžiaus merginoms, kai dar tebesiformuoja organai, taip lieknėti negalima. Gali atsirasti problemų ne tik su skrandžiu, bet ir išsivystyti nevaisingumas. Lieknėti rekomenduojama po pusę kilogramo per savaitę, tiksliau, du kilogramus per mėnesį, be tikrai ne dešimt. Reikia maitintis reguliariai, stengtis valgyti vienu ir tuo pačiu metu. Jei metate svorį, pirmiausia pašalinkite iš savo mitybos raciono saldumynus ir miltinius patiekalus. Valgykite daugiau vaisių ir daržovių. Maistas turi būti įvairus ir naudingas.

Psichologo komentaras:

Olga metėsi į kraštutinumą. Beje, greitai atsikračius antsvorio, tikėtina, lygiai taip pat greitai jis ir sugrįš. Merginai svarbiausia stengtis nepasiduoti aplinkinių įtakai. Pamilti save tokią, kokia yra, ir nekreipti dėmesio į kitų nuomonę.

Vaikų, norinčių sublogti, tėvams patariu daugiau kalbėtis su jais svorio tema, dalintis savo patirtimi. Jei norite būti sveikos, gražios, pasitempusios, reikia užsibrėžti ilgalaikį tikslą. Jokiu būdu negalima lieknėti kenkiant sau.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.