Sociologai atsakė į klausimą, kokio vyro nori moterys

Britų sociologai atliko apklausą pavadinimu „Vyro amžius“ kurios metu mėgino išsiaiškinti, kaip moterys įsivaizduoja idealų partnerį ir kaip keičiasi požiūris į jį, priklausomai nuo jo amžiaus, rašo britų leidinys „The Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2012, 10:45 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:11 AM

Šio tyrimo rezultatai parodė, kad 18- 24 metų merginoms svarbiausia partnerio savybė – draugų teigiami atsiliepimai apie jį. Net 47 proc. apklaustų merginų pareiškė, kad ieško tokio vyro, kuris atitiktų jų draugių lūkesčius, turėtų bendrų interesų ne tik su ja, bet ir su jos draugais, sutaptų pomėgiai muzikoje, knygose ir filmuose. Be to, šio amžiaus merginas traukia vyrai, kurie yra geros fizinės formos.

Tuo tarpu 25-34 metų moterims svarbesnės partnerio savybės – jo pasiekimai karjeroje, o taip pat ir fizinis patrauklumas bei seksualumas. Joms taip pat svarbu, kad išrinktasis būtų ambicingas, siekdamas gyvenimo kokybės. Du trečdaliai respondenčių tvirtino, kad ši savybė joms – svarbiausia. Psichologai tokį prioritetų pokytį aiškina tuo, kad šio amžiaus moterys dažniau susimąsto apie vaikus ir nori aprūpinti juos aukštesniu gyvenimo lygiu.

Užtat 35-44 metų moterys didesnį dėmesį atkreipia į vyresnio amžiaus partnerį. Jos akivaizdžiai pajunta biologinio laikrodžio tiksėjimą ir nori būti greta šalia materialiai apsirūpinusio ir sėkmingo vyro, todėl joms nebe taip svarbu jo fizinės forma, patrauklumas, draugų nuomonė. Štai 73 proc. apklaustų moterų pareiškė, kad norėtų susipažinti su vyru, kuris būti vyresnis vidutiniškai penkeriais metais, neturėtų žalingų įpročių.

45-54 metų moterų prioritetai keičiasi. 95 proc. apklaustųjų pareiškė, kad nori jaustis saugios. Todėl jos nebeteikia reikšmės partnerio išvaizdai, tačiau norėtų sujungti savo likimą tik su apsirūpinusiu vyru, nesvarbu, kokio amžiaus. Įdomu tai, kad 54 proc. šio amžiaus moterų pasirengusios susitikinėti ir su gerokai jaunesniais vyrais.

Štai 55 metų ir vyresnėms moterims pagrindinis prioritetas renkantis partnerį yra jo intelektas ir asmeninės savybės. Jos nori, kad išrinktasis jas vertintų ir turėtų gerą humoro jausmą. Tuo pačiu 45 proc. šio amžiaus moterų galvoja, kad ne mažiau svarbu ir seksualinis suderinamumas. Tyrėjų manymu, būtent šio amžiaus moterys sugeba labiausiai išnarstyti vyrą po kaulelį iš visų kitų amžiaus grupių moterų.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.