Laimingos partnerystės receptai

Psichologai išaiškino, kad moterys ir vyrai skirstomi į kelis tipus. Ir jei jie tampa sutuoktiniais ar partneriais jų sąjunga neretai būna laiminga. Bet kartais, deja, prieina išvados, kad gyventi po vienu stogu negali. Žinoma, niekuomet ir nieko negalima tiksliai nuspėti. Bet, pasitelkus mokslines žinias, galima rečiau suklysti.

123rf
123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-26 19:51, atnaujinta 2018-03-14 10:12

Apie moteris

Moteris-motina

Pasitiki savimi, stipri asmenybė, dažnai gauna puikų išsilavinimą ir daro pavydėtiną karjerą. Jos uždarbis jei ir nekelia pavydo, tai bent jau pagarbą. Atrodo, ko reikia: gyvenk ir džiaukis, susirask tinkamą partnerį ir kurk šeimą.

Bet problema ta, kad šio tipo moteriai būtina kuo nors rūpintis, globoti ir net lepinti, nes ji instinktyviai siekia rasti silpnesnį už save vyrą. Jai visai nerūpi, kad jos išrinktasis nesugeba išlaikyti šeimos ar atlikti kokį nors darbą namuose. Ir jei išrinktasis ir intymioje srityje nėra „erelis“, ji viską atleis ir supras. Moteris-motina sugeba nekreipti dėmesio į save, rūpindamasi mylimojo buitimi, o kartais ir jo karjera. Nepaisant to, ji bus visiškai laiminga.

Moteris-duktė

Tokio tipo moteris kartais vadinama moterimi-vaiku. Ji neišpasakytai romantiška. Beje, dažnai tiek, kad būna visiškai atitrūkusi nuo realaus gyvenimo. Jos nuotaika greitai keičiasi: tai prapliumpa juoku, tai apsipila ašaromis.

Šio tipo moteriai vyras yra tiesiog būtinas. Bet toli gražu ne bet koks, o tik toks, kuris sugeba ja rūpintis, globoti, spręsti visas jos problemas, garantuoja jos išlaikymą, lepina ir popina. Apie moters-dukters savarankiškumą negali būti ir kalbos. Bet tokia panelė nenori būti ir ragana. „Aš – gėlytė, o tu – dosnus sodininkas“, – taip savo santykius su priešingos lyties atstovu įsivaizduoja moteris-duktė.

Moteris-moteris

Šios grupės moteris yra dviejų tipų: agresyvi ir pasyvi. Agresyvioji dama amžinai trokšta kovos, nori visur ir visada būti nugalėtoja. Ginčų ir tiesiog pokalbių metu griebiasi „ginklų“, kaip antai ironijos, sarkazmo, begalinių pašaipų. Jei pavyksta pažeminti vyrą, – ji laiminga. Tai – tipiška feministė.

Pasyvioji moteris-moteris pasirengusi gyventi ne dėl bet kokio išrinktojo, o tik dėl stipraus vyro, taip pat, jos požiūriu, dėmesio verto ir sugebančio būti lyderiu.

Apie vyrus

Vyras-tėvas

Gimęs ginti ir globoti. Tokio tipo stipriosios lyties atstovas ieško silpnos moters, bet „tikros“, – tos, kuri pasirengusi klausyti, dėkoti ir žavėtis juo.

Vyras-sūnus

Tai, veikiausiai, sunkiausias atvejis. Tokio tipo vyras visiškai neryžtingas ir nesubrendęs. Jis, paprastai, kaprizingas ir išpaikintas. Bet įsitikinęs, kad daug ko vertas – tiek buities požiūriu, tiek meilės srityje.

Vyras-vyras

Šios grupės vyras yra dviejų tipų. Agresyvusis – tai užkariautojas-tramdytojas. Jam reikia ne tiek kokybės, kiek kiekybės – pergalių pavergiant moterų širdis ir visiško partnerės paklusimo.

Pasyviojo tipo vyras slapta renkasi stiprias dailiosios lyties atstoves, kurioms pasirengęs visiškai paklusti – ir su malonumu.

Partnerystės

Partnerystė „tėvas-vaikas“ gali būti harmoninga ir laiminga, jei tėvo vaidmenyje – moteris. Moteris-motina, paprastai yra labai kantri ir visą gyvenimą galvoja, kad tokia partnerystė – vienintelė įmanoma. Na, o vyrui-tėvui dažnai nusibosta moteris-duktė. Ir galiausiai jis randa naują, kur kas patrauklesnę ir dėkingesnę gyvenimo palydovę.

Partnerystė „tėvas-tėvas“ ilgalaikė būna tik tuomet, kai atsiranda vaikai.

Partnerystė „vaikas-vaikas“, deja, dažnai pasmerkta žlugti. Du bejėgiai ir nenorintys subręsti žmonės niekuomet nepasieks tarpusavio santykių supratimo ir harmonijos. Beje, jie vargu ir ar sueis draugėn.

Sėkmingiausia partnerystė – tai „vyras-vyras ir moteris-moteris“. Tiesa, apie žmogų negalima spręsti iš pirmojo žvilgsnio, o apie galimą partnerį – po pirmos pažinties. Gali būti, kad po tipu „moteris-motina“ slepiasi „moteris-duktė“, o po „vyru-vyru“ – nesubrendęs „vyras-sūnus“. Beje, gyvenime neretai įvyksta stebuklų: žmonės keičiasi ir labiausiai ginčytinos partnerystės būna laimingos ir ilgaamžės.

Beje, psichologijos specialistai įsitikinę, kad idealaus partnerio paveikslas 80 procentų susidėlioja vaikystėje. Pavyzdžiui, jei šeima laiminga, tai berniukas, veikiausiai stengsis atrasti partnerę, panašią į jo motiną. Jei mergaitė išaugo autoritarinio ir net žiauraus tėvo šeimoje, ji veikiausiai ieškos negriežto, švelnaus ir „šilto“ vyro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.