Magiški skaičiai: kaip sulieknėti be dietų?

Kartais tereikia pakeisti kai kuriuos įpročius, ir nereikalingi kilogramai ima tirpti savaime, be jokių pastangų.

Rudenį ir žiemą, kai saulė pasirodo vis rečiau, stenkitės kuo dažniau pasivaikščioti gryname ore.<br>123rf
Rudenį ir žiemą, kai saulė pasirodo vis rečiau, stenkitės kuo dažniau pasivaikščioti gryname ore.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 11:49 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:57 AM

1. Vienas per pietus išgertas žaliosios arbatos puodelis padės per mėnesį atsikratyti kelių kilogramų. Žaliojoje arbatoje yra polifenolio. Ši medžiaga ne tik neleidžia kauptis riebalų atsargoms, bet ir sužadina medžiagų apykaitą – dėl to sudeginama daugiau kalorijų.

20. Tiek laipsnių turi būti patalpoje, kurioje esate. Tai ideali temperatūra. Stenkitės ją palaikyti ir žiemą, kai įjungiamas šildymas.

Kai yra šilčiau, organizmas tinginiauja. O kai vėsiau – įsijungia vidinis šildymas. Norėdamas palaikyti kūno temperatūrą, organizmas paspartins medžiagų apykaitą, todėl išeikvos daugiau kalorijų. Tik nepersistenkite ir neatšaldykite patalpos dar labiau – tuomet gresia persišaldymas.

250. Tiek mililitrų vandens žmogaus organizmui reikia kas valandą normaliai medžiagų apykaitai ir virškinimo procesams palaikyti. Be to, vanduo užpildo skrandį, o tuomet jis mažiau urzgia.

Amerikiečiai mokslininkai nustatė, kad žmogus, prieš valgį išgeriantis stiklinę vandens, suvartoja 75 kalorijomis mažiau. Bet nereikia perlenkti lazdos: per dieną reikia išgerti ne daugiau kaip du litrus vandens.

40. Sportuoti 40 minučių tris kartus per savaitę – tai optimalus fizinis krūvis norintiems atsikratyti nereikalingų kilogramų. Tuomet kova su jais bus veiksmingesnė, sutvirtės raumenys, kurie, beje, padeda deginti kalorijas.

Atminkite: kad pasiektumėte optimalų rezultatą, vienos treniruotės metu dėmesį skirkite raumenims, kitos – riebalams sudeginti. Pavyzdžiui, jogos pratimus derinkite su aerobika.

15. Penkiolikos minučių, praleistų saulėkaitoje, pakanka odai pasisavinti vitamino D paros dozę. Šis vitaminas labai reikalingas lieknoms linijoms išlaikyti. Kai šio vitamino trūksta, organizmas gamina per daug insulino, o šis kliudo sudeginti riebalus.

Rudenį ir žiemą, kai saulė pasirodo vis rečiau, stenkitės kuo dažniau pasivaikščioti gryname ore.

2140. Tiek kilokalorijų kasdien – tai norma moterims, kurios nesilaiko dietos, o tik palaiko esamą kūno svorį. Anksčiau ši norma siekė 2000 kilokalorijų, bet neseniai dietologai pakeitė savo nuomonę ir leido, vaizdžiai sakant, mažumėlę atleisti vadeles. Beje, 140 kilokalorijų – tai dar viena salotų ar sriubos porcija.

Stipriosios lyties atstovams, kurie taip pat nenori nereikalingų kilogramų, per dieną leidžiamos 2555 kilokalorijos.

4. Tarp valgymų būtina keturių valandų pertrauka. Dažnai valgant, sumažėja alkis. Svarbu, kad laikydamiesi tokio tvarkaraščio išmokysite organizmą deramai virškinti maistą.

Tuomet jis eikvos visas kalorijas ir nieko nekraus atsargai.

Pirmąkart pavalgyti reikia per pirmąją valandą, kai pabudote. Paskui valgykite kas 4 valandas.

2000. Tiek žingsnių per dieną padės paspartinti medžiagų apykaitą. Ši paprasčiausia priemonė padeda per trumpą laiką pasiekti pastebimų rezultatų.

Pradėkite nuo 2000 žingsnių ir per savaitę krūvį pasistenkite padidinti iki 5000. Tai lengva.

Jei iki darbo – vos 15 minučių kelio, neeikvokite pinigų autobuso ar troleibuso bilietui.

Pasivaikščiokite, pakvėpuokite grynu oru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.