Populiariausi mitai apie seksą

Gyvuoja daugybė mitų apie seksą, kuriuos nemažai žmonių yra linkę priimti lyg tiesą. Tačiau rezultatas būna apgailėtinas: susikuriame visokių tabu ir negalime laisvai mėgautis imtymumu, rašo sexlovesite.ru. 

Moteris orgazmą patiria tik 5 atvejais iš 10.<br>123rf
Moteris orgazmą patiria tik 5 atvejais iš 10.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 27, 2012, 8:40 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:38 AM

1. Sinchroniškai pasiekiamas orgazmas – harmoningos poros požymis

Jei partneriai pasiekia orgazmą skirtingu laiku, dar nereiškia, kad pora nesutaria. Vyrai ir moterys skirtingais tempais artėja palaimos viršūnės link. Tiksliau, vyrai paprastai anksčiau pasiekia orgazmą. Tačiau, jei partneris dėmesingas ir jautrus, jaučia, kad jo mylimoji dar toli iki orgazmo, jis prisitaiko prie jos ritmo. Be to, tyrimo duomenimis, tik 18 proc. sutuoktinių porų orgazmą pasiekia vienu metu, tačiau tai nėra nenormalu arba visiems pritaikoma norma.

2. Kuo ilgiau, tuo geriau

Jei lytinis aktas prasideda kai moteris jam dar nėra pasirengusi, jai bus tas pats, kiek aktas tęsis – kelias minutes ar pusę valandos. Ji vis tiek nepasieks orgazmo. Užtat seksualiai susijaudinusiai moteriai užtektų viso labo 2-5 minučių.

3. Moteris kiekvieno lytinio akto metu turi patirti orgazmą

Visai ne! Daug moterų, ypač lytinio gyvenimo pradžioje, orgazmo apskritai nepatiria. Jos tik stipriai susijaudina. Specialistų tvirtinimu, jei moteris orgazmą patiria bent 5-7 atvejais iš 10 , to visai pakanka. 4. Тamsoje mylisi tik kompleksų turintys žmonės

Tamsoje mylisi ir drovuoliai, ir tikri sekso gurmanai. Tamsa neretai tampa susijaudinimo katalizatoriumi. Mat kai vienas jutimo organas išjungtas, kiti ypač paaštrėja. Todėl žmogus patiria didesnį malonumą nuo prisilietimų ir kvapų.

5. Kuo ilgesnis ir storesnis, tuo didesnis malonumas

Netiesa! Moters vagina gali iš esmės prisitaikyti prie bet kokio dydžio penio. O labai didelis penis gali sukelti vien skausmingus pojūčius. Todėl patiriamas malonumas pirmiausiai priklauso nuo sekso partnerio sumanumo ir išradingumo.

6. Orgazmo metu reikia rėkti

Prisižiūrėjusios erotinių scenų ekrane moterys tiki, kad ekstazės metu reikia garsiai dejuoti. Taip partneriai supras, kad jos liko patenkintos. Tačiau atliktos apklausos duomenimis, beveik 40 proc. vyrų nepatinka entuziastingai demonstruojamas moterų malonumas. Daug maloniau jausti jos gilų kvėpavimą ar šnabždėjimą.

7. Po menopauzės geismas išnyksta

Netiesa. Jei lytinis gyvenimas sutuoktinių porai buvo sėkmingas, intymūs santykiai išlieka iki pat grabo lentos. Jei seksas buvo vien pareiga ar prievolė ir neišsipildžiusių lūkesčių šaltinis, tai jis baigiasi nepriklausomai nuo fiziologinių pokyčių moters organizme. Beje, menopauzė neretai tik sustiprina seksualumą. Moteris nebeturi kompleksų, nebijo pastoti, todėl ji atsipalaiduoja ir seksas tampa gerokai išraiškingesnis.

8. Vyriškas orgazmas reiškia lytinio akto pabaigą

Jei partneris galvoja vien apie savo seksualinį pasitenkinimą, tai sėklos išsiliejimas gali tapti intymaus suartėjimo finaliniu akordu. Jei vyras nori suteikti malonumą ir savo moteriai, tai jis ir po to bučiuos bei glamonės savo partnerę. Po 6-10 minučių jis vėl bus pasiruošęs intymiai suartėti.

9. Juokas viską sugadina

Priešingai, sveikas humoras pašalina įtampą ir suartina partnerius. Būtent juokas neretai išgelbėja partnerius lovoje, atsiradus nepatogioms ir nenumatytoms situacijoms. Pavyzdžiui, partneriui reikia užsimauti prezervatyvą, o jam tai nepavyksta. Juokaujant galima tą procedūrą paversti linksmu erotišku žaidimu.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.