Aštuoni mitai apie santuoką

Mitai ar tam tikra paplitusi visuomenės nuomonė varžo daugumos mūsų elgesį įvairiose gyvenimo sferose: darbe, bendraujant su nepažįstamaisiais, šeimos nariais ir panašiai. Žinoma, jie neaplenkia ir santykių su sutuoktiniu. Taigi, tik jūs pati galite pasirinkti, ar likti mitų nelaisvėje, ar kovoti dėl gerovės santuokoje, vengiant paplitusių klaidų. Kaip tai padaryti, sužinosite skaitydami toliau, rašo wjm.ru

Dauguma jaunų moterų mano, ka ištekėti privalo iki 25 metų.<br>123rf
Dauguma jaunų moterų mano, ka ištekėti privalo iki 25 metų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2012, 12:42 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:25 AM

1. Turiu būtinai ištekėti iki tol, kol man sueis 25

Tiesa, šiandien šis amžiaus cenzas kiek padidėjo. Daug merginų pirmiausiai siekia aukštojo mokslo, po to karjeros. Jos gana aktyviai dalyvauja visuomeninėje arba politinėje veikloje ir tik paskui susimąsto apie šeimos kūrimą. Nenorėdama likti balta varna aplinkinių akyse, moteris išteka, tačiau vyras jai dažnai reikalingas tik kaip jos pasisekimo ir gerovės garantas.

Vis dėlto daug moterų puikiai gyvena ir be nuolatinio savo gyvenimo partnerio. Būtent vienatvės baimė ir nenoras atrodyti nevykėlėmis bei senmergėmis verčia sukurti šeimas. Dėl tų pačių priežasčių neskuba skirtis ir ištekėjusios moterys. Kartais situacija dar labiau pablogėja dėl pokyčių baimės.

2. Jis myli mane, todėl jis būtinai pasikeis

Šis tvirtinimas dažnai būna labai toli nuo tikrovės. Sukūrus šeimą, reikia nuolat dėti abipuses pastangas. Jei partneriai į gyvenimą žvelgia viena kryptimi, jie sukuria tvirtą šeimą. Tačiau jei pora susituokia vedami aklos meilės, ilgainiui aistra išblėsta ir ateina abipusis nusivylimas.

Negalima kardinaliai pakeisti žmogaus charakterio, jo prigimtinių polinkių bei auklėjimo. Kitaip tariant, nereikėtų tikėtis, kad tingus vyras daug uždirbs. Taip pat nesitikėkite, kad mergišius kada nors įvertins namų židinio jaukumą. Partneris pasikeis tik tada, kaip pats to panorės. Beje, jis tai padarys ne dėl jūsų. 3. Jis myli mane, vadinasi, pamils ir mano vaiką

Tiesa yra tokia, kad vyras neretai pavydi žmonos net saviems vaikams. Ypač, jei vyrui atrodo, kad negauna iš savo žmonos reikiamo dėmesio. Norite, kad vyras sutartų su dukterimi ar sūnumi? Negailėkite jam šilumos, padarykite jį namų pasaulio centru. Be to, teks tapti diplomatėmis.

Taip pat nereikalaukite vyro aukotis. Priešingai – pasistenkite vienodai rodyti dėmesį visiems savo šeimos nariams. Vaikų problemas spręskite savarankiškai.

4. Vyras mane myli tokią, kokia esu

Vyrai yra poligamiški pagal savo prigimtį. Todėl kai kuriuos jų nuo neištikimybės sulaiko tik dorovės principai ir moralė. Be to, atspaudas pase dar nereiškia, kad reikia mažiau rūpintis savo išvaizda. Namuose vaikštote nuskalbtu chalatu? Tada ruoškitės, kad anksčiau ar vėliau jis ims domėtis kita moterimi.

Anot tyrėjų, neištikimybės galimybė padidėja priklausomai nuo metų, pragyventų kartu. Todėl nebijokite keistis, būkite įdomi, nelaukta, nenuspėjama, atrodykite vis naujai. Vedybinis gyvenimas – ne pretekstas atsipalaiduoti.

5. Vyras mane supranta geriau, nei bet kuris kitas

Šis teiginys iš esmės neatitinka tikrovės. Nes visiškas supratimas tarp dviejų skirtingų žmonių iš esmės neįmanomas. Juo labiau, kad vyrų ir moterų psichologija visiškai skiriasi. Moteriai reikia pašnekovo, peties, ant kurio galima būtų išsiverkti, o vyras tai supranta kaip spaudimą. Ar gali šeimos galva išspręsti jūsų ginčą su drauge? Padėti išsirinkti labiausiai jums tinkamą šventinį drabužį? Nepaisant to, vyras ir taip kasdien klauso jūsų nesibaigiančius monologus nereikšmingomis temomis.

O kur dar moterų išgyvenimai dėl savo patrauklumo. Nepasitikinčios savimi moterys linkusios pasidalinti su vyru abejonėmis dėl savo išvaizdos. Pirmą kartą sutuoktinis palaikys, o tūkstantį pirmą kartą... jis pats patikės jūsų menamais trūkumais. Nenorite problemų? Mažiau kalbėkite jam apie savo priaugtus kilogramus.

6. Jei ilgai pasikankinsi, kažkas gausis

Kasdien daug moterų kabinėjasi dėl smulkmenų prie savo antrųjų pusių. Išmintingos žmonos supranta, kad tokiomis priemonėmis vargu, ar pavyks atkalbėti vyrą nuo susitikimo su draugais. Nuolatiniai priekabiai, ginčai ir skandalai gali sugriauti ir tvirčiausią santuoką. Todėl nereikėtų tiesmukai kelti savo reikalavimų. Geriausias būdas pasiekti norimo iš vyro: būti švelniai ir gudriai.

7. Jis pažadėjo mesti gerti, vadinasi, taip ir padarys

„Aš negaliu jo palikti. Kai negeria, jis labai geras žmogus“, „geriau tokia šeima nei jokios“ – tokie ir panašūs teiginiai signalizuoja, kad moteris yra psichologiškai priklausoma nuo savo antrosios pusės.

Moteris pradeda nebeskirti dėmesio vaikams, meta įdomų darbą norėdama išgelbėti alkoholiką ar narkomaną vyrą. Daug metų kenčia jo mušama. Kodėl? Ji nenori atrodyti bloga kitų akyse. Jai patinka aukos vaidmuo. Ji bijo permainų savo gyvenime. Taip pat ji bijo likti viena.

8. Trumpalaikis susižavėjimas kitu tik sustiprina santuoką

Apie laimingą šeimą negali būti ir kalbos, jei sutuoktiniams neištikimybė – įprastas reikalas. Tyrimo duomenimis, jaunos moterys, patiriančios malonumą „kairėje“, dažniausiai būna skyrybų iniciatorėmis. Moteris, pragyvenusi su vyru daugiau kaip dešimt ar daugiau metų, gali būti jam neištikima, tačiau neišsiskiria dėl vaikų ir kartu užgyvento turto. Bet santykiai ir bendravimas su sutuoktiniu eina tik blogyn.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.