Kaip ištirpdyti nereikalingus kilogramus?

Kaip jis veikia? Šis vitaminas yra svarbus riebalų pasisavinimo procesui. Tik tuomet, kai organizme jo pakanka, riebalai yra sudeginami. Be to, šis vitaminas būtinas kolagenui ir jungiamajam audiniui susidaryti.

Gamtos dovanose yra daug organizmui naudingų medžiagų.<br>123rf
Gamtos dovanose yra daug organizmui naudingų medžiagų.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2012, 9:23 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:14 AM

Tirpdyti riebalus padeda vitaminas C.

Kaip jis veikia? Šis vitaminas yra svarbus riebalų pasisavinimo procesui. Tik tuomet, kai organizme jo pakanka, riebalai yra sudeginami. Be to, šis vitaminas būtinas kolagenui ir jungiamajam audiniui susidaryti.

Atpažinti vitamino C trūkumą galima pagal šiuos požymius: jei organizme jo trūksta, dažniau persišaldoma, išsausėja oda, ima kraujuoti dantenos.

Atkurti šio svarbaus vitamino pusiausvyrą galima valgant daug daržovių, vaisių ir uogų. Geriausia daržoves valgyti žalias, nes karštyje vitaminas C suyra. Be to, jis yra veikiamas oro – dėl to salotas stenkitės pjaustyti kuo stambiau ir prieš dėdami ant stalo.

Cinkas palaiko normalų insulino kiekį.

Šis elementas, palaikydamas normalų gliukozės ir insulino kiekį kraujyje, turi įtakos deramam angliavandenių pasisavinimui. Jeigu cinko kraujyje pakanka, norėsite mažiau valgyti ir greičiau atsikratysite nereikalingų kilogramų.

Kaip atpažinti jo trūkumą organizme? Cinko stygiaus rezultatas – susilpnėjęs organizmo imunitetas, sulėtėjęs žaizdų gijimas ir nuolatinė apatija.

Atkurti jo pusiausvyrą galima kartą ar du kartus per savaitę valgant pupas, kasdien – po 1–2 arbatinius šaukštelius riešutų.

Pastaraisiais galima pagardinti dribsnius ar salotas.

Kalcis pagreitina lieknėjimo procesą lėtindamas riebalų pasisavinimą žarnyne.

Jeigu kamuoja kaulų skausmai, raumenų mėšlungis, išsausėja oda, gali būti, kad jums trūksta kalcio.

Būtina atkurti pusiausvyrą: kasdien valgyti pieniškus produktus ir žalias daržoves. Daug kalcio yra kiaušiniuose, pupose ir riešutuose. Be to, papildomai galima vartoti ir kalcio tabletes.

Apetitą sumažina ir chromas. Šis mikroelementas svarbus reguliuojant sotumo jausmą. Tie, kurių organizme chromo pakanka, rečiau jaučia alkį. Be to, chromas sugeba riebalus paversti raumenų mase.

Kaip atpažinti chromo stygių organizme? Tai išduoda pablogėjusi bendra savijauta, greitas nuovargis, nerimo jausmas, galvos skausmai ir padidėjęs apetitas.

Atkurti pusiausvyrą galima valgant daugiau tokių produktų kaip grybai, riebi žuvis, galvijų kepenys, perlinės kruopos, pupos, paukštiena. Be šių produktų, būtina valgyti kuo daugiau daržovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.